Evo nakon ne prospavane noci da iznesem prve dojmove, zjev.
Problemi problemi i problemi ali izgled da mene zeza maticna, jer kad sam krenija instalirat windows 7 (64bit Ultimate SP1) sa ACHI modom ukljucenim, nece pa nece proc instalacija, dok je ACHI mod ukljucen u BIOS-u, bilo da je SSD ili obican HDD ne prolazi insalacija tj rusi se BSOD
Dojde do druge stavke instalacije (extracting windows file) i pukne ili na 6% ili 60% sa BSOD porukom, reko da nije kabel, pa jedan kabel pa drugi pa treci pa obican HDD pa opet kemijam sa kablovima, probaj na prvu SATA uticnicu pa drugu pa sve redom (drzao sam se samo Intel kontrolera tako za ovaj drugi ne znam sta bi bilo).
I nece i nece da ga krunom krunis, pa resetira BIOS na default postavke (noc je mozda sam onako pospan nesto sprcka), ma kakvi ne prolazi instalacija.
I onad sam puka, iskljucija ACHI piknija obicni HDD i gle cuda windoze se instalirale, ukljucija ACHI mod (da tako kazem) u windozama, restart, u BIOS ukljucija ACHI, save setings, restart i gle radi ko puska.
Reko ajmo sad isti recept samo sa SSD-om i gle sve proslo OK i sve radi kako treba (majku mu poljubim, zoru sam doceka radi ACHI moda)
Pa lege jel ko ima slicnih problema ??
SSD-u (Agility 3) sam staviaj zadnji firmware-a tj 2.11 prije neko sam krenija u ovu eskapadu sa vindozama.
Tokom ovog nemilog događaja sam iz kompa izvadija sve sta je teoretski moglo stvarat problem tj zvucnu i jednu grafu (posto imam SLI), cak sam posumlja da me grafa zeza pa sam proba prvo sa jenom pa sa drugom (slolo) ali nije pomoglo, sad SLI radi, nisam stiga instalirat ni jednu igru da vidim jel sve ok ali budem veceras.
Jos jedno pitanje znalcima i iskusnim heba...a, posto sam sinoc ostavija oci na monitoru pretrezujuci net za rjesenjm, uocio sam da dosta ljudi preporuca da se nakon instalacije intel chipset drivera, ACIH intel driver vrati na microsoft-ov jer je kako microsoft-ov bolji, je li to drzi vodu ???