meni zviznuo grom u kucu prije nekih 5-6 godina, preko antene. otisao bezicni telefon, otisao TV, video i to je to. antensko pojacalo i dan danas radi

.
izbilo ona tri pancera od HEP-a, iz vanjske kutije koji samo oni mogu/smiju otvarati. dva kompa bila spojena na 220V - niti jednome nista nije bilo, drugi TV takoder netaknut, niti ovi jaci potrosaci nisu dobili po njonji. sreca - dobra instalacija, dobar gromobran, svi bimetalni osiguraci odradili svoje - spustili se.
nego, takoder imam zastitnu letvu u dnevnoj, jer je ipak spojeno vise elektornike (LCD, router, maxtv receiver, bezicni telefon, HTPC). i telefonska linija je takoder povucena preko letve, ali cim grmi - obje telefonske zice se cupaju van, i prekidac u OFF polozaj i sve se gasi. starce sam naucio sta treba napraviti cim krene grmiti, jer ako bude sranja dok mene nema doma (a oni jesu doma) - oni su krivi

.
tako da sve 5 za svakojake zastite, ali najbolja, najsigurnija i najbezbriznija je jednostavno sve pocupati iz zida. grmljavina ne traje pol dana, strpljen - spasen.
i da, svoj komp rijetko kada skidam sa 220V, nekako imam povjerenja u ovaj OCZ sto mi vrti komp. i naravno instalacije su se pokazale kako rekoh prije par godina

.