View Single Post
Staro 06.08.2011., 01:26   #2808
pci_e3x
Premium spammer
Moj komp

pci_e3x's Avatar

Datum registracije: Aug 2010
Citiraj:
Autor lit Pregled postova
Prvo, koliko vidim problemi nisu ustvari u samom SSD-u, već i u matičnim pločama koje nisu adekvatno pripremljene kvalitetnim kontrolerima.
Na online trgovinama vidjet ćeš da OCZ ima puuuno bolje kritike od usera nego to ima npr. Corsair.
G.SKILL je dobro odlučio i ništa ne izdavati od treće generacije i čekati da se stvari prvo iskristaliziraju, do tada grabe tržište na području RAM-a.

Drugo, prestigli su ih po broju postova iz jednostavnog razloga, sve više ljudi počinje kupovati SSD-ove, pa tako raste i broj komentara.

Treće, moram reći da za obične korisnike računala a njih ima najviše nema šanse ikakve da skuže kako da se igraju ovim nadogradnjama firmware-om.
Postoji cijeli postupak kako to treba najbolje napraviti što je prekomplicirano za puno ljudi, a i oduzima dosta vremena. Prije nekog vremena sam imao isto mišljenje SSD-ovi su izgleda još uvijek dosta bugoviti (nije bitan razlog) i šteta je što i u trećoj generaciji još uvijek nisu naučili kako ispraviti neke stvari, već izbacuju neispravne SSD-ove na tržišta a daleko je to prave funkcionalnosti.
Da ne govorim o gubitku podataka i sličnim perverzijama kojima će se susretati svi vlasnici SSD-ova.
Žalosno ali istinito.
Zasad je najvjerovatnije problem u sandforce 2xxx čipu, koji nije adekvatno uparen s ostalim u ssd-u.

a u sata kontrolerima nevidim neku grešku, jer bi i ostali ssd-ovi stvarali probleme.
Da je do sata kontrolera na matičnim, onda nebi ni ssdovi s sata2 radili uredno (a ni sata3 ssdovi od ostalih proizvođača), a ocz serija2 (vertex2 agility2) se pokazala kao puno pouzdanija od ove serije 3.
I na kraju dolazu svako mjesec dana s novim firmwareom, a nikako da to proradi kako triba.

Meni je disk od prvog dana stvarao probleme, ali moram priznat da je bilo rijetko kad da bi se pc restartirao (max dvaput tjedno), i tako sam uvik novi firmware ubacivao s očekivanjem da će bit bolje, ali s ovim zadnjin fw-om su zabrljali stvar samo tako.
Tako da ako bi mene neko pitao za ssd, preporučio bih mu prije ocz seriju 2 nego 3, a kako kod ostalih proizvođača stoji s kvarovima neznam.

Također znam da ovaj sadašnji disk ide natrag gdje sam ga i kupio, i da nikako neću prihvatit isti disk kao zamjenski.

Mislim da je ovaj korisnik najbolje napisao:

Code:
http://www.ocztechnologyforum.com/forum/showthread.php?92125-Moved-posts-from-the-quot-BSOD-Post-here-quot-thread.&p=664993#post664993
Uglavnom, mislim da su ssd-ovi još poprilično "novi" te da bi valjalo sačekat koju godinu-dvije da se ove greške ispravu s novim čipovima i po potrebi ata kontrolerima.
pci_e3x je offline