Pozzz pajdasi ...
Znam da su neki presli sa shimana na sram, konkretno me zanima odnos - deore (long cage) i x5 (sa medium cage) pa bi trebao mali info!
Imam u rezervi x5 medium cage, hoce li biti problema da proguta kolicinu lanca potrebnu za 3x9sp?
Odnaprijed imam 44-32-22, a odozada 11-36?
Nemam shiftere (posto imam shimano mjenjacku grupu) da to probam na licu mjesta, pa me stalno nesto kopka, da li ce to raditi sa tolikim lancem?
Edit:
@nik
Snimi razgovor!
Ponovo zazovi tu zenu, naglasi jos da se razgovor snima. Predstavi se punim imenom i prezimenom i pitaj nju uljudno da se predstavi. Ono, skim imam cast razgovarati, funkcija i sl.
Nakon toga odri redom u glavu sa pitanjima formuliranima na nacin da je ona upoznata sa cijelom povjescu slucaja.
Direktno ju pitas da li su pronasli zagubljenu garanciju koju si im predao tad i tad. Vrlo vjerovatno ce odgovoriti na nacin iz kojeg je razvidno da je upoznata sa cijelom situacijom.
Jebiga ... Sve su to labavi dokazi, bolje receno nikakvi, na sudu se ne priznaju, ali su barem nesto.
Dok su u domeni vansudskog mozda zena "zakotrlja kotac". Nece joj biti svejedno kao odgovornoj osobi sigurno!