Za canon se treba kupit resetter cca 25 eura. Patrone neprozirne pa se može reči da je zeznuto ,preporuča se puniti orginalne patrone i ne koristit arc čipove jer ne pokazuju razinu pa je tlaka non-stop provjeravat razinu tinte(ja svoje punim Njemačkom metodom - jednostavno i čisto meni) koristim Inktec tintu - premium klasa iako ima i bolje, OCP tinta - tako pričaju po forumima .Kada sam kupovao bila je velika razlika u cijeni a sada gotovo da je nema. Ja printere koristim za ispis fotografija.
Zamjenske tinte bez čipa na njih sam zaboravio ,jeftine, prebaci se čip i printaj, treba imat reseter
Treba voditi računa i o papiru na koji se printa.
Za ispis teksta hvale Navigator papir od 80g.
Koristim Navigator od 120g za ispis omota DVD-a sa Epsonom C66 i jako sam zadovoljan, orink tinte.
Duplek - da li ti je neophodan? Kad sam studirao koristio sam IP1500 - prvo ispišeš neparne pa parne stranice
U epsonu sx218 koristim punjive kazete - tinta kineska za koju
kažu
"
It is high quality Anti-UV dye ink for your printer"
tko ne hvali svog konja a sve je i inače iz Kine osim par tinti sa pedigreom, a ispis je dobar.
Epson bx610fw najniža cijena koju sam vidio 860kn + usb stick od 4gb.
Printer ima i ADF pa može automatski kopirati. Za tekst mislim da je to dobra opcija.
Pošto češ koristiti zamjenske tinte bilo bi dobro da ih koristiš od samog početka a orginale da sačuvaš za slučaj da se printer pokvari u garantnom roku staviš orginale i praviš se lud i u servis
Ili kupiš najeftiniji Epson pa deri dok ne crkne pa za 2-3 godine kupiš novi 
Teško je nekom nešto preporučit.