Tema: LED vs LCD?
View Single Post
Staro 30.07.2011., 18:30   #29
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Citiraj:
Autor Mejzlik Pregled postova
Ako mislis na mene, da o Aceru se radi iz mog kompa, ima TN matricu, kupljen u Emmezeti za 2200kn negdje. Po meni mane tog monitora su: nema DVI, i plava boja mu je nikakva, doduse to je mana svih TN-a...
Kupio si tn acera samo sa analognim ulazom(vga) za 2200 kn? reci mi da je to bilo 2007. god, eh...

Citiraj:
Autor Rista Pregled postova
Tako je. Ljudi cesto predju sa starijeg CCFL monitora na novi LED i onda razlike pripisuju LED osvjetljenju no u stvarnosti LED nema nikakve veze sa kvalitetom slike. Ima svojih predosti u manjoj potrosnji i smanjenoj dubini monitora no na samu sliku cak zapravo moze i lose utjecati jer je vecina monitora sa LED osvjetljenjem edge lit pa cesto uniformnost pati. LED ne moze utjecati na kontrast ako se ne koristi lokalno zatamnjenje a nijedan monitor ga ne koristi iz ocitih razloga.
E bas to...
Skuzili bi ljudi razliku da predju sa starijeg LCD monitora na novi LCD...
Svaka generacija(svakih god dana, i manje) LCD TN se poboljsava... LED je samo nesto novo, kvaliteta slike ista, al vecina tih novih LED monitora je ljepsa i tanja od starije CCFL brace, pa im tu ide jedan veliki plus, bar za mene...
Kao sto je netko vec gore rekao, kod jeftinih monitora se gledaju konektori(HDMI ili DVI pod obvezno) , velicina (veci monitor za manje novca), i dizajn... Iovak je sve to isto...

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote