Citiraj:
Autor Mejzlik
Imam LED monitor cca 9 mjeseci, i mogu reci da sam puno zadovoljniji nego sa LCD-om sa fluo cijevi, u ovaj svoj mogu gledat stvarno cijeli dan, sa brightnessom na 100% takodjer u ljeti, dok na poslu u Dell-a sa fluo osvijetljenjem me nakon pol sata pocinju oci lagano boljet, s tim da je brightness na 20%. Druga stvar koju odmah primjecujem je kontrast koji je puno izrazeniji kod LED monitora po meni (zanemarimo u ovoj pici IPS i takve bjesnoce - to je druga prica).
|
Super, dobro da ti se potrefilo takav slučaj. Ja se bavim DTP-om i nagledao sam se razno-raznih monitora i mogu ustvrditi da se kod dobrih monitora ne vidi razlika LED/fluo cijev. Išao sam nedavno s frendom da mu pomognem izabrati monitor, na kraju je uzeo HP sa IPS matricom a nagledali smo se monitora i monitora, i klasičnih i LED. I kod jednih i kod drugih su mane neravnomjerno osvjetljenje i loš prikaz plave boje i generalno gledajući ni on ni ja nismo mogli vidjeti razliku LED/fluo cijev. Vidiš jedino razliku
bolja-lošija slika, no to nije bilo vezano za LED pozadinsku rasvjetu jer je na kraju krajeva frend uzeo monitor sa fluo cijevi i IPS matricom, ispalo je da ima najuniformiranije pozadinsko osvjetljenje i da je prikaz boja besprijekoran (koliko to na LCD-u može biti).