Tema: LED vs LCD?
View Single Post
Staro 29.07.2011., 22:39   #23
Mejzlik
tha pilot
Moj komp

Mejzlik's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Da, rastegne ga po horizontali od ruba do ruba. Pogledaj si tehničke specifikacije TV-a, neki imaju ograničenja rezolucije u odnosu na video ulaze, moj LG TV (inače 1920x1080, full HD) ima ograničenje na 1280x1024 ako prikopčam preko VGA porta, preko HDMI ide full HD sa PC-a.

DOPUNA:
Ono što se inače zna zamjeniti kod priče o LED monitorima kod "klasičnih" monitora je OLED tehnologija (vidi SLIKE) ili AMOLED tehnologija (vidi SLIKE). Ovi stolni monitori nemaju veze s tim tehnologijama jer je jednostavno još uvijek preskupa i teško izvediva za ekrane velikih površina. Ovaj naziv LED monitor je zapravo marketinški trik kako navući kupce da prodaju/bace stare monitore i odu iskeširati novce za "novu" tehnologiju. U istom cjenovnom razredu nema nikakvih razlika LED/fluo cijev, a ako uspoređujete skuplji i jeftiniji monitor ionako vam je svejedno koja je tehnologija pozadinske rasvjete ako je sam prikaz (znači i matrica i pozadinsko osvjetljenje) na skupljem monitoru kvalitetniji...

Imam LED monitor cca 9 mjeseci, i mogu reci da sam puno zadovoljniji nego sa LCD-om sa fluo cijevi, u ovaj svoj mogu gledat stvarno cijeli dan, sa brightnessom na 100% takodjer u ljeti, dok na poslu u Dell-a sa fluo osvijetljenjem me nakon pol sata pocinju oci lagano boljet, s tim da je brightness na 20%. Druga stvar koju odmah primjecujem je kontrast koji je puno izrazeniji kod LED monitora po meni (zanemarimo u ovoj pici IPS i takve bjesnoce - to je druga prica).
Mejzlik je offline   Reply With Quote