Citiraj:
Autor Full Throttle
a kad gledaš takav 4:3 dvd na wide screenu, dal ga rastegne po horizontali možda? ili pak imaš crne rubove sa svih strana. pitam zato jer ja sam stavio par dvdova da vidim kak to reproducira. dvdi nisu imali umontiranu crnu traku i bili su 4:3 i prikazao ih je sa crnim rubovima lijevo i desno. inače tv ima automatsko skaliranje, ali skaliranja u ovom slučaju nije bilo jer je ulaz sa pc-a bio pa valjda gleda input rezoluciju i drugo ga ne zanima.
|
Da, rastegne ga po horizontali od ruba do ruba. Pogledaj si tehničke specifikacije TV-a, neki imaju ograničenja rezolucije u odnosu na video ulaze, moj LG TV (inače 1920x1080, full HD) ima ograničenje na 1280x1024 ako prikopčam preko VGA porta, preko HDMI ide full HD sa PC-a.
DOPUNA:
Ono što se inače zna zamjeniti kod priče o LED monitorima kod "klasičnih" monitora je
OLED tehnologija (vidi
SLIKE) ili
AMOLED tehnologija (vidi
SLIKE). Ovi stolni monitori nemaju veze s tim tehnologijama jer je jednostavno još uvijek preskupa i teško izvediva za ekrane velikih površina. Ovaj naziv LED monitor je zapravo marketinški trik kako navući kupce da prodaju/bace stare monitore i odu iskeširati novce za "novu" tehnologiju. U istom cjenovnom razredu nema nikakvih razlika LED/fluo cijev, a ako uspoređujete skuplji i jeftiniji monitor ionako vam je svejedno koja je tehnologija pozadinske rasvjete ako je sam prikaz (znači i matrica i pozadinsko osvjetljenje) na skupljem monitoru kvalitetniji...