View Single Post
Staro 29.07.2011., 16:19   #315
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Imho, konfa ti nije losa ali definitivno ima stvari koje bi prominija.. Prije svega ako u buducnosti mislis slagati multi-gpu konfu definitivno ce ti tribati bolja ploca ili barem ona koja ima 2 fizicka utora za grafe
- ne znam di bi stavija drugu grafu kad Asrock Z68 Pro3 M ima samo jedan utor... Znaci umisto navedene Asrockice uzmi Gigabyte P67A-D3-B3 ako ciljas na jeftiniju plocu ili ASRock P67 EXTREME4 kao skuplju varijantu. Diskont24 i nema neku ponudu maticnih a ujedno je i skuplji za neke komponente od npr. AMD-a ili Protisa.. Drugo - procesor, zasto uzimati "obicni" i5 2500 kad mu je mnozitelj zakljucan i s time automatski mozes zaboraviti overclock/besplatne performanse. Za nekih 100-tinjak kn imas i5 2500K koji je prakticki stvoren za oc. Ssd, hdd, dvd-rw i napajanje su ok. Grafa, hmm - ok je no za slicnu lovu imas Asusovu ENGTX560 DC/2DI ili MSI GeForce GTX 560, obe su zvjerke i imaju dosta bolje hladjenje (te su tise) nego XFX-ova radeonka zujalica.. Ram nije dobar - jest da ga ima kolicinski ali ko vise uzima DDR3 na 1333Mhz , uzmi si Kingmax Hercules 2x4Gb 1600Mhz ili 50kn skuplji Kingston HyperX Genesis DDR3 2x4Gb 1600Mhz. Sto se tice SSD-a, manje vise sve je poznato - brzina se najvise ocituje kod loadanja windowsa/aplikacija/igara, kopiranja i sl. Kad se jednom naviknes na to tesko ces se vratiti na Hdd, no pitanje ostaje je dali ti je potreban - sam moras odluciti. Btw, kuciste ti ne triba?