Tema: Hi-Fi
View Single Post
Staro 28.07.2011., 18:18   #5217
death13
Worldeater
Moj komp

Datum registracije: Jul 2007
Evo da se javim na temi koju već neko vrijeme pratim i pohvalim sa svježe složenim entry sustavom.
Namjera mi je bila preći s komp zvučnika na neki jeftini hifi: imao sam Z-2300, a nakon njih i Z-5500 i to je bilo ok za moje potrebe. Nakon što su Z-5500 riknuli (novi, nakon 4 mj., nikad pojačani preko 40%, jednostavno jednog dana počeli zujati....) odlučio sam preći na hifi i iz razloga jer sam očekivao uz bolji zvuk i bolju kvalitetu komponenti.
Nakon par mjeseci njuškanja po netu i savjetovanja s kolegom s posla koji je stari lisac audiofilije, složili smo sljedeće (uz prethodno slušanje ofc):

NAD 314 amp
Acoustic Energy 100i zvučnici
Van Den Hul CS - 122 HYBRID kabel

Izvor je PC s Asus Xonar DS zvučnom (zasad).
Mislim da ne moram ni govoriti o kakvom se napretku radi u usporedbi s Logitechom. Ono što me najviše iznenadilo je koliko je sustav živnuo nakon što sam obični kabel zamijenio Van Den Hull-om, ostao sam paf jer baš toliku razliku nisam očekivao (na bolje, naravno). Najviše se osjeti u basu, ali i zvuk je općenito čišći.
Tako da, iz ovog iskustva, eksperimentirati s kabelima se isplati i u beba sustavima, nije samo rezervirano za ekipu s parama .

Nažalost, zbog prostora, zvučnici zasad stoje na stolu, na starim podlogama za miš (), dok malo ne riješim razmještaj u sobi i nabavim neke stalke.
Kasnije će ići nabavka nekog DAC-a, a vjerovatno i gramofona, no ne žurim se zasad i uživam u ovom što trenutno imam.

Moj savjet za svakog tko je zainteresiran za hifi: go for it. Za male pare se može složiti sustav koji je neusporedivo bolje od svega što ste dosad čuli.
Mene je sve ovo izašlo manje od 2000 kn (second hand, doduše), što je usporedivo s Z-5500 i sličnom ekipom, a da ne govorim o grafičkim karticama i procesorima koji koštaju isto toliko, a donose manje i traju puno kraće....

Toliko od mene

PS Hvala POP-u koji me savjetovao u par toliko njubovskih pitanja da me stid ih pisat

Zadnje izmijenjeno od: death13. 28.07.2011. u 18:26.
death13 je offline   Reply With Quote