Evo, da javim.
Moj je nakon 7 mjeseci neprekidnog rada (nešto manje od 5000 radnih sati) odlučio reći bye bye na jedan dosta čudan način. Odjednom je komp počeo iritantno "štekati" pri banalnim operacijama tipa promjena taba u browseru, upisu broja u excelu, promjeni fonta u wordu i slično. Nisam u početku ni u snu pomislio da bi problem mogao biti do diska, nego da sam skupio neki virus, worm, štoveć, pa sam provrtio mbam, kaspersky, hijackthis, čak i u safe modu

Onda mi je upala u oko lampica aktivnosti hard diska koja bi svakih cca. 5-10 sekundi zasvjetlila (gorila konstantno) na sekundu-dvije bez ikakve stvarne aktivnosti na disku.
Nažalost, SMART i SeaTools su pokazivali da je sve OK, pa nisam imao druge nego nabavit drugi disk (sad u MojKomp) i klonirat sve skupa

S tim diskom je sve išlo bez ikakvog trzaja, dakle normalno

. Seagatu je stavljen novi firmware i tad je SMART pokazao neki broj od 150ak realociranih sektora pa je poslan na RMA i sad je stigao novi (koji je pak s nekim mističnim firrmwareom SD26). Moram ponovno klonirati podatke nazad pa vidit kako se sad novi pokazat i nadat se da će trajat dulje hehe
Nemam pojma ima li Seagate pojma kog vraga radi