View Single Post
Staro 23.02.2005., 12:50   #27
Ribic
Cushion-first

Ribic's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Da, apsolutno; Lansing vjerojatno daje najbolji omjer kvalitete i cijene, i općenito je solidno konstruiran. Sumnjam da bi netko vrlo požalio kupnju nekog od njegovih modela.

Slažem se i za filtre. "Umjetni" EQ je ponekad jedino rješenje ako čovjeku na raspolaganju stoji nekakav ultra-jeftini komplet. Naravno, u tom slučaju se maksimalna dosežna glasnoća bez distorzije obično spušta na razinu šapata, bilo kakav manevar potenciometrom glasnoće iznad 20% rezultira krčanjem.

Opet, s druge strane, korištenje EQ-a kod kvalitetnih, dobro konstruiranih sustava je svetogrđe. Eventualno ponekad treba obaviti male korekcije visokih (ovisno o layoutu sobe gdje se sluša), ali puno više od toga nije ni potrebno.

Govoreći o zvučnicima namijenjenima PC-u, po mojem mišljenju J. Fett ima pravo, još uvijek nema pravih elitnih zvučničkih sistema za PC, ali s obzirom na koncept slušanja glazbe na računalu, pitanje je da li će ih ikad i biti. Govorim čisto s tržišne strane.

I, nema sumnje da većina procjenjuje kvalitetu zvučnika samo po tome koliko su u stanju rušiti zidove. Stvar je osobnog ukusa što je kome važno, ali po mojem mišljenju, detalji poput uniformne i dovoljno široke frekvencijske karakteristike, tranzijentnog odziva i sličnog su meni barem jednako toliko važni. No, nema potrebe ni reći da i najbolji zvučnici mogu zvučati jadno ako se ne slušaju u sobi koja je akustički dobro pripremljena za to.
Ribic je offline