View Single Post
Staro 22.07.2011., 18:39   #55
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor Grobo Pregled postova
Imali su gromobran, a sve im spalilo, imali su gromobran, a iskočile cijevi od vode iz zida i sl. informacije ne govore ništa osim da su imali nesto sto lči na gromobran, dobro projektiran te ispravno instaliran gromobran sigurno će pomoć(za ono za šta služi) no nije jeftin ali je visok stupanj zaštite.
Na žalost, velik dio stanovništva ima gromobrane koji su postavljeni tko zna kad i tko zna kako, znam da ljudi ni ne obraćaju pažnju na gromobrane i da je upitna njihova funkcionalnost. Nebrojeno puta sam vidio gromobransku instalaciju koja je negdje blizu zemlje jednostavno pokidana, ona traka je inače vijcima i spojnicom pričvršćena za traku koja ulazi u zemlju a na tom dijelu je najčešće i razdvojena, tako da je funkcionalnost gromobrana jednaka postavljanju ananasa na krov, čak i gora situacija jer statički elektricitet gromobranske instalacije može privući udar ako je grom namjerio udariti negdje blizu. Zato se ja jedino i pouzdajem u ono što imam u stanu, splitter, router i switch za zaštitu telefonske linije prema PC-u i UPS za zaštitu od strujnih udara i prenapona. Makar i to ništa ne znači ako grom udari blizu...
Sinac je offline   Reply With Quote