imati sklopku koja izbacuje struju čim zagrmi u salzburgu nekako je nepraktično kao i iskopčavat sve po kući i opet ostaje telefonija i antene.
ovaj slučaj gore di je grom spržio sklopku te je nestala jedna faza i probilo na nulu podsjetio me na jedan slučaj kada je izgorila nula, u trofaznom sistemu to znači da će vjerojatno dio uređaja doć na 400V. Stoga ako doma imate trofaznu struju i nakon grmljavine padne sklopka, a prilikom podizanja primjetite da dimi, da smrdi ili da je deformirana ne uključujte je nego tad poiskapčajte sve skupe uređaje iz utičnica i provjerite napone. znalo se desit da sklopka odradi svoje i pritom strada (izgori kontakt nule umjesto faze kao slučaj gore) i ukućani uključivanjem sklopke uključe faze i spale si pol tehnike.
Imali su gromobran, a sve im spalilo, imali su gromobran, a iskočile cijevi od vode iz zida i sl. informacije ne govore ništa osim da su imali nesto sto lči na gromobran, dobro projektiran te ispravno instaliran gromobran sigurno će pomoć(za ono za šta služi) no nije jeftin ali je visok stupanj zaštite.
kada nebo pade neće ni zec ostat živ, no zmeđu ima puno stupnjeva sranja koja se mogu desit te isto puno stupnjeva zaštite.
no može se zaigrat i na sreću, od kad ja igram u gubitku sam jednog splitera (t-com nadoknadio navodno je to njihov dio opreme) zatim jedan adsl modem i jedan linksis ruter, zasad gubici nisu veliki