View Single Post
Staro 22.07.2011., 13:52   #2
svebee
/

Datum registracije: Oct 2006
Citiraj:
Autor bliss_zg Pregled postova
Evo ovako, imam jednu odlicnu ideju za iphone aplikaciju, s obzirom da sam u radenju aplikacija i opcenito programiranju totalni "dibidus" razmisljao sam okupiti tim od 5 ljudi koji bi bili zainteresirani za izradu.
Dosta je teško naći 5 dobrih iPhone Developera/ljudi koji bi radili samo na temelju ideje, a nema garancije da će nešto od toga zaista i biti. Jedno je kada se okupi par kolega/frendova pa krenu u nešto (s faksa/srednje/nešto), a drugo kada moraš okupljati ljude za tako nešto, nema te motivacije, iskre.

Citiraj:
Mislim da je koncept igre i sama prica jako dobro obradena i da bi bilo jako uspjesno. Gledam recimo Angry Birds koji je prodan u 250 mil. aplikacija.
Ukoliko stavimo zaradu na prodanoj aplikaciji od 2$ uvjeren sam da ce biti prodana u barem 2mil primjeraka.
Vrlo pozitivino, no teško se uspoređivati s top-igrom današnje mobilne industrije. Vrlo je dobro biti optimističan i vjerovati u svoju ideju, ali treba jednom i stati na loptu da ne bi bilo "tresla se brda, rodio se..."

Citiraj:
Sto mislite dali bi to bilo moguce ostvariti i koji bi bio vas prijedlog?
Sve je moguće, ali kažem, ne znam možeš li nabaviti petoricu koji bi radili nešto 3-4 mjeseca na temelju ideje (a pretpostavljam pošto se radi o igrici ne mogu to biti početnici već neki iskusniji developeri), a da oni imaju žara tj. da imaju osjećaj da rade za sebe/tim, a ne za tamo nekoga (tebe).

Citiraj:
Mozda nekoj od firmi koje se bave sa izradom prodati ideju i uzeti 30ak posto ukupne godisnje zarade?
Ako uspiješ prodati samo ideju, svaka čast Moje mišljenje je da tu treba puno više od "ideje" da bi te netko krenuo vući za rukav i bio voljan otkupiti samo ideju + davati ti još od svoje zarade.

Zaključak - mislim da si malo preoptimističan, možda se varam ali... U svakom slučaju sretno
svebee je offline   Reply With Quote