Citiraj:
Autor bliss_zg
Evo ovako, imam jednu odlicnu ideju za iphone aplikaciju, s obzirom da sam u radenju aplikacija i opcenito programiranju totalni "dibidus" razmisljao sam okupiti tim od 5 ljudi koji bi bili zainteresirani za izradu.
|
Dosta je teško naći 5 dobrih iPhone Developera/ljudi koji bi radili samo na temelju ideje, a nema garancije da će nešto od toga zaista i biti. Jedno je kada se okupi par kolega/frendova pa krenu u nešto (s faksa/srednje/nešto), a drugo kada moraš okupljati ljude za tako nešto, nema te motivacije, iskre.
Citiraj:
Autor bliss_zg
Mislim da je koncept igre i sama prica jako dobro obradena i da bi bilo jako uspjesno. Gledam recimo Angry Birds koji je prodan u 250 mil. aplikacija.
Ukoliko stavimo zaradu na prodanoj aplikaciji od 2$ uvjeren sam da ce biti prodana u barem 2mil primjeraka.
|
Vrlo pozitivino, no teško se uspoređivati s top-igrom današnje mobilne industrije. Vrlo je dobro biti optimističan i vjerovati u svoju ideju, ali treba jednom i stati na loptu da ne bi bilo "tresla se brda, rodio se..."
Citiraj:
Autor bliss_zg
Sto mislite dali bi to bilo moguce ostvariti i koji bi bio vas prijedlog?
|
Sve je moguće, ali kažem, ne znam možeš li nabaviti petoricu koji bi radili nešto 3-4 mjeseca na temelju ideje (a pretpostavljam pošto se radi o igrici ne mogu to biti početnici već neki iskusniji developeri), a da oni imaju žara tj. da imaju osjećaj da rade za sebe/tim, a ne za tamo nekoga (tebe).
Citiraj:
Autor bliss_zg
Mozda nekoj od firmi koje se bave sa izradom prodati ideju i uzeti 30ak posto ukupne godisnje zarade?
|
Ako uspiješ prodati samo ideju, svaka čast

Moje mišljenje je da tu treba puno više od "ideje" da bi te netko krenuo vući za rukav i bio voljan otkupiti samo ideju + davati ti još od svoje zarade.
Zaključak - mislim da si malo preoptimističan, možda se varam ali...

U svakom slučaju sretno