Nedavno sam razmišljao da uzmem tu tipkovnicu i ...odustao od ideje nakon što mi je forumski kolega upotpunio detalje koji su me zanimali.
Naša slova ne svijetle ali to nije ništa što bi me odvratilo od kupovine jer spada u isti rang problema kao i slova s kvačicama (drugačije boje i veličine) koja su u biti naljepljena na normalnu tipkovnicu.
Ono što je mene odvratilo je nemogučnost postavke da tipkovnica stalno svijetli...Svjestan sam da bi to cijedilo bateriju ali to je 'nuspojava' koju bi bio spreman prihvatiti jer nisam bas odusevljen s tom senzorskom aktivacijom ...ili bolje rečeno nedostatkom mogučnosti personalizacije iste.
Nemam neku naviku korištenja oslonca za dlanove več lebdim dlanovima dok tipkam te skupim šake van tipkovnice dok mi mozak promisli na tren što dalje. Pomisao da tipkovnica ugasi osvjetljenje u tih 10ak sekundi mi nimalo ne sjeda. Pošto je stvar namjenjena za low-light uvijete nekako mi se čini da bi mi to 'pali-gasi' djelovalo pogubno na pažnju.
IMO ,bilo bi savršeno kad bi se u drajverima moglo namjestiti vrijeme osvjetljenosti tj. kašnjenje gašenja kad senzor ne registrira više ruku.
npr. umjesto da kuckam 1 minutu i izgubim osvjetljenje ako maknem ruke na cca 10 sek , bilo bi odlično kad se osvjetljenje nebi gasilo i palilo zbog tih 10 sekundi odsustva ruku od tipkovnice....
Ali tipkovnica/driver ne dopušta takvu postavku...
U biti dopušta baš to tj.namještanje dužine osvjetljenja prilikom NEaktivnosti
ALI to se može jedino namjestiti ako se ugasi senzor koji registrira ruke pa tipkovnica uključuje rasvjetu tek pritiskom na neku tipku....