View Single Post
Staro 21.07.2011., 16:49   #69
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor BojanZD Pregled postova
Sorry, neznam koliko godina imaš, al predpostavit ću da imaš više od 15, koliko ima ovaj klinac, pa se prisjeti o čemu si ti razmišljao u tim godinama?!

Pod tom predpostavkom govorim da s 15 godina nisi ni Ti, ni Ja, ni 99% muških imao ni trunke pameti i razuma , samo misliš na gole žene, sex sa mladom učiteljicom, igranje BBC2 ili COD online, te vikendom razvaljivanje od cuge do povraćanja.
Problem je što sad ekipa tih godina razvaljuje kompove i moje je mišljenje da će samo mehanička zapreka koja je direktno pod kontrolom Gulsa imati efekta (izdvojen modem i gašenje Wlana).
Potpis .
Ja takodjer doma imam balavca od 16 godina, brat mi je pa znam o cemu pricam.. Koristim ugradjeni parental-control u windowsima i zasad radi dobro radi.
Napravija sam mu njegov profil koji svaki dan moze koristiti do 10-11 navecer (ovisno o mom raspolozenju ) a vikendom do ponoc-jedan sat (opet ovisno jesam li ja u djiru ili ne).
Instalirani su mu osnovni programi te neke igre po njegovoj zelji, hdd-ovi su mu dostupni osim par foldera "osobne prirode" (nije to sto mislite , poslovni fileovi i sl.) koje sam zakljuca
(sharing opcija: Share with -> Nobody) i mirna Bosna... Tako da imho nije potrebno prtljati po ruteru i instalirati Bog zna sto, sve je u samim windozima - jer kad se profil ugasi u odredjenu
uru nece mu pomoci nikakav pristup netu (osim naravno ako nema laptop ili sl.).. Sto se tice samog odgoja djece, to je prica za sebe, no koliko ja primjetim u zadnjih par god dosta toga se promjenilo.
Pretjerana uporaba psiholoskog odgoja te nedostatak ponekad prijeko potrebnih batina (sve u mjeri naravno) uzrokuje povecan broj totalno razmazenih derista i tzv. facebook klincadije koja nekontrolirano
radi sto oce i kad oce.

Zadnje izmijenjeno od: Sn4k3. 21.07.2011. u 16:55.
Sn4k3 je offline   Reply With Quote