Mada bas i nisam neki motivirani fan ove teme, ali zbilja sam imao unikatan dan prekjucer.
Zbog zakona akcije i reakcije necu spomenuti tocna imena firmi vec po kvartu, pa tko zna ili moze naslutiti dobro, tko ne, nema veze...
Ponukan jednim nedavnim MasterX-ovim postom, podsjetio me je da mi treba 1 ili 2 komada Cat6 kabel-a. (mreža....)
Kako sam taj dan imao nekoliko zaostalih obaveza po gradu obaviti i vozikao se < gore dole > , jednostavno bih u datom kvartu otisao u u ducan. Kazem u datom kvartu jer nakon 12 ducana (od kojih su neki prva imena u gradu) nisam nasao nigdje spomenuti kabel !!
Firma koju je MX preporucio ima sminkersko radno vrijeme do 16h,
na sto nisam fizicki stigao, pa sam otisao u prvu bližu firmu na Trešnji.
Prvi biser >>>>
Trebam Cat5+ ili Cat6 kabel?
Listanje po kompjuteru ne daje rezultate, par upita prema kolegama u ducanu...komešanje.
Jedan dobacuje : "Ma sve su to isti kablovi samo je bolja zaštita"
Prvi kod kojeg cekam,...šalje me u servis jer mu je kolega iz servisa rekao da dođem dole. Dolazim pred njihov pult i serviser mi pobjedonosno kaže : "Ma kakav Cat6 kabel, to je samo za profi rad, pogledajte naš server mi imamo takav kabel ali to je samo za firme" !!!!!!!!!! :confused: :clap:
Ja mu kažem jednako glupo, kako ja baš otvaram firmu pa mi u ugovoru stoji da mi treba CAT6 kabel.
Gleda me i vidi da ovo ne vodi nikud pa kaže nešto kao : "Ne,ne, nemamo vam mi to za prodaju, samo za naše potrebe"
Biser 2 >>>>
Firma Dubrava-Maksimir
Komentari u ducanu :
Cat6 kabel?
Što vam to treba?
Za kakvu mrežu kažete?
Imamo samo 5e ali to vam je i vise nego dosta, samo uzmite sto kraci i dobro (citiram) iskonfigurirajte postavke, postavke su vam vaznije nego kabel. !!!
Ostali ducani nisu interesatni za ovu temu jer su bili ordinaris negacijski i po nicem posebni u odgovorima a time i ne pretjerano duhoviti.