Citiraj:
Autor tutix
How yes no? Ultraportabilni laptopi jedva dosegnu 10-ak sati normalnog rada. Budi sretan ako ti potraje 5.5-6 h, znam da mu želiš uvaljat "priču" ali nemoj pretjerivat (i ovaj dosegne 10 sati ali samo ako je u idleu, o 12 sati sanja i mali Stevica). Još jedna stvar je da kod neke zahtjevnije radnje se Macbook Pro 13" grije ko svinja. Nakon sat vremena number crunchinga proc je na 90-ak stepeni, a hlađenje je prilično glasno. Osjetio uživo  .
|
Ne, ne zelim mu nista uvaliti, niti ne vidim svrhu toga, nego govorim iz svojeg iskustva. Na faksu mi je trajao malo vise od 12 sati, sa ugasenim WLAN-om (jer mi nije trebao), ugasenim osvjetljenjem tipkovnice, s upaljenom jednom prezentacijom i Pages-om, kad je bio novi. No moj je starija verzija, nije ova nova sa i5 procesorom, nego sa C2D. Naravno, ako se upale ostale stvari kao virtualka i sl, traje osjetno manje. No, vise nije novi, pa sigurno vise nemoze trajati 12 sati, nego kako ti kazes - oko 10, dok verzija sa i5 il kojim vec procesorom traje do 10 sati prema specifikacijama, kako je u stvarnosti sa novim - neznam. Nisam ga imao, pa niti nemogu komentirati.
U vezi zagrijavanja - da. Grije se, i to podosta, cim se malo optereti, cak i kad pokrenes youtube il sl, i grije se cijeli, znaci i doljnji dio i gornji dio kod tipkovnice, kad se ponasa kao jedan veliki heatsink. Ili je hladan na dodir ili je topli, nema neke sredine. U vezi hladjenja - dobro je to sto zrak ne uzima sa doljnje strane, pa ga mozes staviti i na krevet, jer zrak uzima iz onog malog otvora izmedju ekrana i prijenosnika. Lose je to sto se tako vise zagrijava, jer ispod njega nema "propuha".
Apple Care plan produlji jamstvo sa jedne godine na 3, i kosta oko 1500 kn? ili se varam? ispravite me ako sam u krivu. I nemozes ga zasad kupiti u RH, raspitao sam se u nekoliko trgovina, i svi su mi rekli da ga nemaju na ponudi, nego ga moras kupiti izvana i registrirati prijenosnik i apple care plan u austriji il tako nekoj zemlji.