View Single Post
Staro 22.02.2005., 23:49   #26
Jango Fett
Premium

Jango Fett's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
Citiraj:
Originally posted by gospar
neslazem se s tobom u ovome. Altec Lansing je Bog PC zvuka. U seriji 621 za 800-900kn dobijes 143RMSa savrsenog PC zvuka. A u seriji 641 koja je stigla samo na jugoslavensko trziste dobijes jos dva dodatna satelita da razneses prozore ali to je ipak 4.1 o tome necemo.

Tek nakon Alteca Lansinga, Creative je izdao svoj snazni 2.1 sustav itekako skuplji i slabiji od Altecovog. Ja sam inace osoba koja je u Ve-Mil dovela Altec a onda ga je uzelo ostalo hrvatsko trziste, zato ih tako branim .

Nisam audiofil za kucnu glazbu. Ali bogami jesam za auto. Znaci, pojacala, skretnice, visokotonci, elispse, subovi, tube su moja domena, naravno i playeri. Govorili ste o eq. Reci cu samo sa prespektive auto audia. EQ kao i Low freq pass i high sve je to nepotrebno ako sistem valja. znaci ako je zvucna slika pozicionirana ispravno, a komponente vrhunske nikakav eq nije potreban prepostavljam da je tako i u kucnoj akustici?

Ma ne kažem ja ništa protiv Alteca - oni su najprofinjeniji od svih PC sustava. Ja komentiram nešto lošiju integraciju satelita i subwoofera, no to je problem s kojim se susreću i daleko skuplji home-cinema sustavi. Većina korisnika tu manu neće ni primjetiti.

Samo da napomenem da većina teži tome da procjenjuje kvalitetu zvuka po tome koliko stakala može razbiti. To je naravno pogrešno, jer glasnoće ima i u jeftiniji sustavima. Kvaliteta reprodukcije, suptilnost i muzikalnost je ono na što se treba gledati. Ipak, PC još nije dovoljno sazrio za takve stvari - tu se još uvijek kupci bore da dobiju bar nešto što može biti glasno bez distorzije zvuka.

Što se EQ-a i ostalih "sound-processing" tehnologija tiče, on je u biti nužno zlo - kod svakog imalo ozbiljnog audio sustava treba ga izbjegavati u širokom luku. Osobno smatram da to ne mora biti nužno pravilo ako se radi o materijalu i sustavu koje se i nema čim pohvaliti. MP3 glazbi je potrebno više dinamike, a PC zvučnici ponekad trebaju malo oničnog osvježenje, što se može postići umjetnim EQ-em.
Jango Fett je offline