Citiraj:
Autor morbid_angel
Koristim MacBook Pro 13" vise od 6 mjeseci, isto vecinom za faks. Tad sam ga uzeo iz vise razloga, a jedan od tih je ta sto je tad bio jedini dostupni prijenosnik cija baterija traje 12 sati, a da nema Atom il sl. "igracku" u sebi.
|
How yes no? Ultraportabilni laptopi jedva dosegnu 10-ak sati normalnog rada. Budi sretan ako ti potraje 5.5-6 h, znam da mu želiš uvaljat "priču" ali nemoj pretjerivat (i ovaj dosegne 10 sati ali samo ako je u idleu, o 12 sati sanja i mali Stevica). Još jedna stvar je da kod neke zahtjevnije radnje se Macbook Pro 13" grije ko svinja. Nakon sat vremena number crunchinga proc je na 90-ak stepeni, a hlađenje je prilično glasno. Osjetio uživo

.
S druge strane, teži je nego recimo 13.3" Dell v130. Ima samo dva USB 2.0 porta i nema HDMI ili eSATA priključak (većina uber jeftinih "PC" prijenosnika ima bolju povezivost). S druge strane ima Thunderbolt priključak ali otom-potom...
Citiraj:
Autor Dr.Boom-Kaboom
Sada se neki pitaju zasto nebih kao i svi ostali normalni ljudi uzeo notebook sa prozorima i bok, ali stvar je u tome sto sam tijekom svih ovih godina koristenja windowsa skuzio da koliko god snazno racunalo uzmem, uvijek nesto nece valjati tijekom koristenja istoga.
Em virusi, em driveri, em errori, bugovi, sporost tijekom duzeg koristenja windowsa itd u beskonacno.
|
Stvarno uzmi u obzir softver koji ćeš koristit. Ako ideš recimo na FOI ili bilo koji tehnički faks, preporučio bi ti ga da izbjegneš jer ćeš se ili naći u sitaciji da ćeš više zurit u virtualac ili ćeš vrtit sedmicu jako brzo. Ako ideš na neki drugi faks gdje je vrh vrhova upotreba računala za obradu teksta ili tablica i browsanje webom onda slobodno razmišljaj o Meku.
Što se tiće virusa, drivera, errora, bugova jednostavno bi ti preporučio da promjeniš servisera ili već nekoga tko ti održava računala sa Windozima jer izgleda da ne radi svoj posao najbolje

.