View Single Post
Staro 20.07.2011., 13:29   #358
magnus
Premium
Moj komp

magnus's Avatar

Datum registracije: May 2011
Pomoč oko OC E3400

Imam problem vezano za C2D E3400 odnosno overclock-a istog. Prije par dana sam ga digao sa 2.6 GHz na 3.4 GHz. Sve je radilo dobro do danas kada su mi se sve OC postavke vratile na normalne vrijednosti u biosu odnosno 2.6 GHz. To mi se desilo nakon šta sam resetirao komp. Nije mi jasno zasto su se sve postavke vratile na normalne vrijednosti premda sam ga u tih par dana resetirao više puta i sve je radilo super. Testirao sam ga na tih 3.6 GHz i sve je bilo stabilno temperature su bile dobre. Navedeni procesor hladim sa Freezer 7Pro Rev.2 i temperatura u idlu je bila 35* dok u loadu 41*. Prilikom OC procesora memoriju sam manualno stavio na 800 MHz jer mi je prije OC-a iz još neutvrđenih razloga radila na 667 MHz. Premda bi po defaultu trebala raditi na 800. Radi se o jednoj pločici Transcent ddr2 800 MHz, a druga pločica je Apacer ddr2 800 MHz. Jedina razlika između te dvije pločice je u latencili Transcend je CL6 dok je Apacer CL5. Premda mi je sve radilo dobro kada sam manualno stavio CL5. Zbunjuje me to zasto je pardana sve radilo dobro tek danas mi ploča nedozvoljava OC. Kada ponovno OC proc na 3.4 GHz i rame stavim na 800MHz sa vrijednostima latencije 5-5-5-18 i spremim te postavke biosa prilikom ponovnog pokretanja kompa odnosno nakon što PC zavrsi P.O.S.T. Pc se sam resetira i bios vrati defaultne postavke odnosno proc se vrati na 2.6 GHz i rami na 667 MHz.

Link cpu-z: http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1914856
Matična ploča je Gigabyte P35 - DS3L.
Napajanje je Antec 500W

Molio bih vas za pomoč. HVALA