View Single Post
Staro 19.07.2011., 12:40   #1
zmaksonvil
Bridge Master
Moj komp

zmaksonvil's Avatar

Datum registracije: Jan 2009
Problem s punjenjem baterije Fujitsu Simens Amilo Pa 1510

Pozdrav i odmah isprike ako je slicna tema vec negdje, ja je nisam nasao.

Dakle, imam laptop Fujitsu Siemens Amilo Pa 1510, i nedavno mi je jednostavno krepala baterija. Bilo je logicno da je nakon par godina koristenja, baterija jednostavno ispustila dusu i da je vrijeme za novu. U medjuvremenu je riknuo i inverter, pa sam pri kupnji novog invertera, recimo povoljno nabavio cijeli drugi Pa 1510, sa riknutom maticnom i ispravnom baterijom za koju je covjek rekao da drzi sat vremena. Baterija je odradila svojih 20-30% i riknula i ona, lampica za punjenje baterije je i sa ovom baterijom uredno blinkala. Igrom slucaja, u medjuvremenu sam dobio i novu-novcatu bateriju sa ebay-a, i ona se isto ponasa kao i njezine dvije sestre.

Tako da je konacni zakljucak da laptop uredno radi, ali daje los napon za punjenje baterije, i baterija se nikako ne puni.Pitao sam tipa koji se bavi prebacivanjem odnosno prelemljivanjem cipova sto on misli, kaze da se on radje ne bi bavio s tim, kaze da bi mozda zgorio plocu s tim ispuhivanjem cipa, i stavljanjem "novog". Navodno je u pitanju cip "TL594c" koji se zbilja i nalazi na ploci blizu konektora za spoj baterije na maticnu.

E sad, moje pitanje... Postoji li neki nacin da bateriju punim izvan laptopa? Ili postoji li neki drugi nacin da osposobim laptop da puni bateriju? Ovako... to se vise ne zove laptop, postao je desktop.

Unaprijed hvala na savjetima ! ! !

Zadnje izmijenjeno od: zmaksonvil. 21.07.2011. u 18:51. Razlog: Ispravkica...
zmaksonvil je offline   Reply With Quote