View Single Post
Staro 08.07.2011., 16:06   #114
Nybelung
Guest

@ Ordem:

Meni je izgled glavnog lika jedna od bitnih stvari. Jedino Gothic-u sam oprostio fiksni izgled. A kad smo kod Gothica, oprostio sam mu i armor set-ove, kao i Fable-u i Stalker-u. Tako da to nikako nije presudno u ocjeni jednog RPG-a.

I ne razumijem zašto su sve sličnosti sa Oblivion-om loše? Koliko se sjećam, te godine nisam igrao bolju igru od Obliviona.

A Morrowind je bio vanserijska igra koja se događa jednom u serijalu. Ali daleko od toga da je bio bez mana, jednostavno je ponudio toliko dobrih stvari da mu se i teške mane "oproste".
Ja sam ga prešao uzduž i poprijeko, ukupno imam bar 10 charactera koji su sve živo napravili. I samo s prvim sam često koristio levitaciju i mark/recall.
Meni stvarno ubiju igru, jer uopće ne koristim okolinu u borbi. Samo levitiram, i onda odozgora tučem NPC-ove koji sumanuto trče okolo.
Levitacija i teleportacije su (pre)često samo shortcut-i kojima nadobudni gameri samo prolete kroz igru. I stvarno je bolje bez njih, naučim koristit okoliš, drveće, kamenje, vodu... nijedna borba nije ista. A i vide se svi (mnogi) detalji u igri, neka područja nikad ne bi ni posjetio da koristim recall.

A i koplja u Morrowindu također nisu bila najsretnije oružje. Pa bio je isti stil borbe kao i sa longsword-om (samo bockaš ).
Ako stvarno smisle nešto da mi borba sa sword i shield&sword izgleda potpuno drugačije i nudi osjećaj kao da igram drugu igru, ja ću im skinut kapu. I bolit će me kuki za koplja i praćke.

A što se tiče kontrola i shortcuta. Ako si ikad igrao (loš) port sa konzole, onda si imao priliku vidjeti šta loše kontrole naprave od solidne igre.
Samo činjenica da ipak nešto rade na tom području mi ulijeva nadu da bi moglo ispast nešto solidno...

Jedino se tih DLC-ova bojim ko crnog vraga.

Citiraj:
Autor xGAME Pregled postova
Ispada da za svaku stvar/novitet koji su uveli, dvije su izbacili.

Do sada nisu nista naveli po cemu bi tu igru zeljno iscekivao, osim kako ordem kaze, zmajevi, wpn i spell kombinacije i naravno modovi.
A koji to RPG nudi "nešto novo, nešto divlje, nešto revolucionarno"?

Zmajevi, oružja, magije, quest-ovi, dungeoni, troll-ovi, skeletoni, miševi, zombiji, vampiri, leveli, goldi, interakcija s NPC-ovima... Sve je "već izmišljeno". I svaki novitet mi danas vrijedi i razveseli me ko kad nađem 20 eura u ormaru.

Zadnje izmijenjeno od: Nybelung. 08.07.2011. u 16:20.
  Reply With Quote