Citiraj:
Autor Kruger
Pozdrav ljudi,
Imam problem s iskonovim albis routerom.
Naime, presao sam s t-coma na iskon prije tjedan dana, ali nakon prikljucivanja routera samo mu dsl lampica blinka. Sve sam ispravno spojio, kablove promijenio, zvao podrsku koja mi svaki put isto kaze ( "jeste li spojili ispravno kablove?" itd), ali ja i dalje ne mogu spojiti laptop na wireless mrezu.
E sad, sto bi mogao biti problem? kako ga rijesiti? Kolika je sansa da je problem u novom routeru?
Hvala
|
kad se dsl pali gasi to znaci da je linija u prekidu, pa logicno da nema ni bezicnog interneta (a pitanje jel uopce ukljucen wireless jer neki routeri dolaze sa iskljucenim wlanom).
1) istekaj van sve kablove izuzev pwr kabla i dsl kabela
2) resetiraj router - u utor sa straznje strane routera gurni obicnu olovku/cackalicu i drzi tako 10 sekundi
3) pricekaj nekih 5-7 minuta da se dsl ustabili
ako nakon navedene procedure dsl pocne svijetliti konstantno onda ustekaj ostale kablove prema uputama koje si dobio uz albisa. ako ne pocne svijetliti onda pokusaj s drugim kabelom spojiti dsl utor i uticnicu + provjeri uticnicu (to im je omiljeno pitanje u SZK "jeste provjerili uticnicu") i onda ih nazovi reci sto si sve pokusao.