Hmm.. Čitam taj interview, i mislim si: "Jbte, ili ja ne znam engleski ili je Ordem nešto krivo shvatio".
Evo kako sam ja shvatio interview i ono što su ljudi rekli:
1. Transformacija aka preobrazba lika u živine

?
- Odbijaju o tome razgovarati. Nit potvrđuju nit negiraju da će biti transformacije.
2. Izgled glavnog lika, personalizacija...?
- Nudit će se više rasa. Može se odabrati razl. frizure, brade, ožiljke, tetovaže. Svaka rasa će imat dva kontrastna izgleda "light" (valjda "mršavko") i heavy ("nabildanko"?

) i moći će se odabrati nešto između.
Također, napravili su novi "facial system" za izradu lica.
3. Armor?
- Kažu da će postojati veći broj razl. armora od prošlih igara.
Sistem je "vrlo sličan Oblivionu", a glavna je razlika ta da su spojili gornji dio oklopa (cuirass) sa donjim (greaves).
Dakle, ne spominju se uopće kacige, rukavice, čizme, ramena; tako da sve ostaje otvoreno.
4. Itemi, questovi, scaling?
- Postoje razl. zone tj. područja. Loot je uglavnom random, a u težim područjima su bolje šanse za dobit nešto jače. Također, postoji i "epic loot" (ako je netko igrao WoW, onda zna šta je to

), odlični, rijetki, itemi koji mogu ispast iz bilo čega.
Naravno, questovi u naprednijim područjima daju naprednije iteme.
5. Oružja, oklopi, spellovi iz Morrowinda?
- Koplja nema. Razlog: rade više na drugim kombinacijama (mač, mač i štit, dvoručna oružja (two-handed

), luk i strijela, magije...) i nemaju vremena tj. nije im prioritet razvijati dodatno oružje.
Medium armora nema. Pokušavaju ispolirati heavy i light armor tako da daju razl. "osjećaj" i drugačiji stil igranja.
Nema teleportacijskih čarolija ni levitacije. Previše im ograničavaju scenarij, level design i gameplay.
6.
Moći ćemo oženit neku zgodnu NPC-ovku. I napravit zajednički dom.

Ne govore ništa o pravljenju malih Nybelunga, tj. beba.
7. Novi oklopi?
Dolazi dragon armor (moći će ga se napravit u light i heavy varijanti, pretpostavljam sličan sistem kao u Dragon Age), a vraćaju se oklopi iz prošlih igara (leather & steel) sa novim Nordic stilom.
8. Razlika između PC i konzole verzije?
- Vraća nam se editor, tj. "
Creation Kit"

PC će, naravno, imati više grafičkih opcija koje se mogu nabildati. UI će bit isti svugdje, ali razl. kontrole.
...
Uglavnom, nije sve crno. I čini se da igra ima puno potencijala.