View Single Post
Staro 21.02.2005., 14:06   #7
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Dečki, evo i mog iskustva.

"Xenon" i xenon svijetla nemaju NIŠTA zajedničko. Stric mi je stavio "xenon" Eagle Vision u Golf...katastrofa...sad vozi na Philipsovim koje su dosta dobre. A i u Auto blicu je bio test tih "xenon" svjetala gdje ni jedno nije dobilo ocjenu dobar, većina loš i dovoljan (zapravo, mislim da je Philips ili Osram Blue Vision bila dosta dobra, začudo).

Ono čega se ČUVAJTE : obične H4/H7 sa plastičnim plavim presvlakama. Sfukat ćete cijeli far sa tim sranjem, kad počne isparavati i taložiti se na sve strane.

Postoji i opcija kupovine originalnih ksenon farova, ali to je po meni skuplja pita nego tepsija. Ima kopanja po cijelom prostoru motora i elektronici, a i mnogi ovlašteni serviseri to ne rade. A majstori iz garaže...ne želite dati to nekome u ruke tko to prvi put radi/vidi.

Na svom autu imam pravi bi-xenon. Što da kažem, i sljedeći auto koji budem kupovao mora imati bi-xenon. Kad se usporedi sa bilo kojim H4/H7 svjetlom po noći (zaboli me briga što kako izvana izgleda, kad vidite 150 metara ispred sebe sa dugim svijetlima...dušu dalo za noćnu vožnju auto cestom kad nema nikoga...kao da voziš po danu)...ma ne stanu u istu rečenicu. Oni koji su se vozili sa mnom po noći znaju o čemu pričam
Sky je offline   Reply With Quote