View Single Post
Staro 07.07.2011., 01:46   #6
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Citiraj:
Autor BDD Pregled postova
hmm...a možda da ga probaš na nekoj drugoj mbo prije prostrijelne rane?
uglavnom,metalni dio buši borerom,a dio gdje zapne probaj s onim "dijamantnim" nastavkom iz alata za bijakse(ima ih po pevecu ispod 100tinjak kn cijeli set).Tako bih ja napravio,iako moram priznat da to nisam nikad pokušao,ali taj nastavak provjereno buši staklo 5mm i deblje,uz hlađenje(voda).
Pokusat cu naci nekog iz Zagreba tko moze testirati procesor da se 100% uvjerim u njegovu ispravnost, odnosno neispravnost.
Nemam dijamantne nastavke, niti stolnu bušilicu. Imam jedino 12V bušilicu koju koristim za busenje rupa na PCBu.

Citiraj:
Autor okarm Pregled postova
ma ide sve sa obicnim borerom za zeljezo... probusio ih ja vec nekoliko na stupnoj busilici... ide ko noz kroz maslac..
Lako je kad imas stolnu busilicu... Ovako je lako us*at stvar, a pogotovo ako jos krenem busit kroz jezgru...

Citiraj:
Autor Drvoje Pregled postova
Šta jest jest - bit ćeš glavna kvartovska (ako ne i šire) geek kmica
Sritno s bužanjem i čuvaj prste.
Gluposti - stavljati procesor na privjesak za ključeve ?!?. Procesor ću iskoristiti kao privjesak na USB sticku jer mi se češto zagubi.

Citiraj:
Autor >>>KUKY<<< Pregled postova
Ovo za obican borer, hm, hm. Prije sam isto pokusavao sa thunderbird athlonom 950 mhz, probusiti rupu. Busilica (prijenosna) klize po keramici i bilo je nemoguce probusiti rupu, da sam imao dijamantni borer pokusao bih, ovako je proc u ladici zavrsio.
To sam i ja pokušao s udarnom bušilicom (koju bih mogao nabaviti, ako je potrebno), no jednostavno neide. Ako je C2D teško probušiti, odnjet ću nekome tko ima stolnu bušilicu, u suprotnom ću sam probušiti s bušilicom za PCB.

I ne znam gdje da probušim procesor, prvo sam mislio ovdje gdje je označeno crveno, no čini mi se da je suludo bušiti preko jezgre, te da je sasvim dovoljno da probušim s 1mm svrdlom tamo gdje je označeno plavo.
Computer_Modder je offline   Reply With Quote