View Single Post
Staro 01.07.2011., 08:53   #19
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Citiraj:
Autor Sinac Pregled postova
Imam Antec P182 i vidim da malo vas obraća pažnju na samo kućište a više se gleda broj ventilatora i prozračnost. Ne zaboravite da perforirano kućište ili kućište sa puno otvora može imati dobru cirkulaciju zraka ali i lošu zvučnu izolaciju. Isprobao sam hrpe kućišta, kod sebe i frendova, i jedino što je uplalio da imam zavidnu tišinu je ovo moje P182 s dodatnom spužvom, Corsair TX750 kao PSU, Mugen 2 na CPU i MSI TwinFrozr II GTX560Ti kao VGA. Tišina je tolika da frendovi dolaze do mene i zapanje se kad skuže da mi je računalo uključeno.
Ovo spominjem jer vidim da su pojedinci spremni dati brdo love za samo kućište a onda se iznenade kada vide (čuju) da to i dalje nije to. Tišina je rezultat SVIH komponenata. Bez obzira na to kakvo je kućište, oklopljeno kao P182 ili sa puno otvora kao Antec DF serija, tišinu ćete dobiti jedino ako su i ostale komponente u skladu, od CPU hladnjaka pa do grafičke kartice. Ako imate sve tiho osim grafičke, pokrenite BFBC2 i nakon 15 minuta imate glasno računalo onoliko koliko je glasan ventilator na grafičkoj kartici, bez obzira imali vi 1, 3 ili 5 ventilatora na kućištu.
Znam da svi to znate, samo se sjetite kad imate stock cooler na CPU da vam nije kućište krivo za veću buku...

Upravo tako.
tomek@vz je offline   Reply With Quote