Citiraj:
Autor klem
Ok na stranu prepucavanje x6 na 4+1 naponsku regulaciju  ))...ali recimo razlika između x6 i x4 .....vidim svi preporučuju x6. Ok i ja bi ga preporučio nekome kome treba radi posla ili nekog programa koji koristi više od 4 jezgre  ...ali nekome tko se igra neće imat koristi od 6 jezgara i bacit će pare u vjetar  . Koliko igara koristi 6 jezgri? 
|
Ako uzima X4 Athlon OK. Ali ako misli uzet X4 Phenom onda radije X6 jer je razlika u cijeni zanemariva.
Primjerice X4 975BE košta koliko i X6 1090T BE
Citiraj:
Autor ukiy
Pa cilo vrime je u pozadini ova Asrock 770Ext3 pa mi se valjda ucinilo da si povukao paralelu sa njom. ili samo sa 4+1 faznim plocama?
|
Pa napisao sam ''napajanja'' dakle vukao sam paralelu s napajanjima
Rekao si kako gomila X6-ica radi na pločama sa sabijom regulacijom, na to sam se nadovezao kako i hrpa konfi radi s šrot napajanjima pa to ne znači da je to topla preporuka
Citiraj:
Autor ukiy
Znam sto je regulacija napona...  Pa famozna utoliko sto se o tome i nije pricalo do prije neku god, a sad kad je OC postao mainstream ona je postala i marketinski mamac.
|
Kao što si i sam rekao. Ranije se nije marketinški to toliko ''trošilo''. Danas je drugi par cipela. Deca padaju na fensi nazive kao thermal radar i sl.
Citiraj:
Autor ukiy
Da, ali mislim da u tome vcecu ulogu igra kvaliteta odnosno nekvaliteta naponske jedinice ili ti ga PSU-a, nego broj faza na ploci...
|
Naravno da igra, no opet ostajemo na pitanju što kad CPU povuče više struje nego što mosfeti mogu peglat. Meni je primjerice MSI crkla spojena na CoolerMaster vrijedan 2200 kuna a dve DFI na HX520. Niti jedno od ta dva napajanja nije nekvalitetno.
Citiraj:
Autor ukiy
Slazem se, neka covik kupi sto on misli da mu je najbolje, a mi smo ionako ovdi samo da razmjenjujemo misljenja. 
|
Naravno, ipak na kraju on to plaća.