Pa ljudi jeste li vi ikad čuli to smeće od JBL-a?
Pa to su vam u najbolju ruku zvučnici za ponijet sa sobom i slušati walkman! Nisu ni do koljena Creative-u.
Mislim, fizika, hellouuu - jednostruki neodmijski driveri kod Creature sustava su preslabi da bi se natjecali sa Creative modelima sa dva ili tri drivera, dok je sub definitvno najslabija strana - plastičnjak koji prdi i drnda kada ga poglasniš više od glasnoće ljudskog razgovora. Znam dobro jer sam ih slušao više puta - sve modele.
Svi hvale taj sustav isključivo zato što je JBL/harman/kardon (BTW oni svi pripadaju odsjeku Harman multimedia, velikog koncerna Harman International) i vrhunski su dizajnirani, no ako se želi malo više akustičke ozbiljnosti, onda treba ići bar na Creative.
Iako, Creature nisu najlošiji u ponudi - kupiti Soundsticks je još veći grijeh!
Najbolji u ponudi su Duet, mali 2.0 sustav koji iznenađuje jasnoćom zvuka.
Ako želite stilske sustave po povoljnoj cijeni i dobroj kvaliteti, samo Creative ili možda
ovo!
Imam Creative MegaWorks 2.1 i to je trenutno najpovoljniji 2.1 sustav za svoju kvalitetu - samo je 400 kn skuplji od Creaturea a razlika je mnogo veća. Od ozbiljnijih multimedijskih sustava treba razmatrati Klipsch (ako se uspije nabaviti jer kod nas nema distributera), Altec Lansing, a po najnovijem tu je i Bose (najskuplji).
Zaboravite H/K i JBL, to su sve krntije. Creative sa I-Trigue serijom čak ima i bolji dizajn.
Nemojte misliti da serem gluposti: inače sam u hi-fi vodama i kriteriji su mi vrlo oštri. Moji MegaWorks sada služe samo za gledanje filmova, zbog snažnog basa - o pravom high-fidelity-u tu nema govora!