View Single Post
Staro 20.02.2005., 02:33   #149
Emissary
ČLAN FKTa
Moj komp

Emissary's Avatar

Datum registracije: Jul 2004
Citiraj:
Originally posted by zek0
kak se igar taj sistem ili šta več igraš? objasni plz
Zajebano je to objasnit.
Konkretno, kod sistema 3 od 5, odabereš 5 parova (sa povećim koeficijentima naravno) i PC u kladionici ih označi redom slovima abecede (u ovom slučaju od A do E).
Kompjuter složi 10 kombinacija:
ABC
ABD
ABE
ACD
ACE
ADE
BCD
BCE
BDE
CDE
Minimalni ulog po kombinaciji je uglavnom jednu kunu, u nekim kladionicama čak i 5 mislim.
Recimo da staviš kunu po kombinaciji. To je ukupno 10 kuna uloga. Još dodaš manipulativni trošak od simboličnih 5% (koji nije tako simboličan ako ulažeš veću svotu).
Ako recimo skineš utakmice A, B i E, množe ti se koeficijenti tih utakmica, te se na kraju množe sa ulogom po kombinaciji (to je ona jedna kuna) i to je dobitak.
Ako pogodiš 4 utakmice (npr. A, C, D, E), onda su ti dobitne kombinacije one bez B (dakle 4 dobitne kombinacije imaš). Svaka se izračuna kao što je objašnjeno red-dva poviše i ta 4 izračuna se zbroje i to je konačni dobitak.
Ako skineš svih 5 parova, svih 10 kombinacija je valjano, no dobitak je daleko manji nego da se nije igralo u sistemu.

E sad, caka je još u tome što se mogu (naravno, i ne moraju; ali povećavaju možebitni dobitak) stavljat i tzv. fiksevi, parovi koji se moraju pogodit za dobitak. Možeš odigrat sistem 6 od 8, pogodit svih 28 kombinacija, ali ako je fiks promašen, piši kući propalo.
Fiksevi su, dakako, redovito manji koeficijenti.

Capiche? Jebga kume, jednostavnije od ovog ne mogu objasnit. U PSK sam jednom htio zaigrat 3 od 5 (a min ulog po komb. bio 5 kn), a ja mislio da je sve skupa 5 kuna. Tada mi je koka u kladionici ukazala na neke stvari i od tada sam upoznat sa sek... ovaj, sistemskim klađenjem.

Zadnje izmijenjeno od: Emissary. 20.02.2005. u 14:19.
Emissary je offline   Reply With Quote