Citiraj:
Autor .Delboy
Ako sam dobro shvatio, ti bi spajao sx763 preko wan porta na d-linka da mu d-link daje internet i voip. To nece ici jer onda samo internet moze raditi a ne i voip, a i ne vidim svrhu toga.
Znaci ide ono sta si naveo zadnje, stavis sx763 u bridge mode (bridging (MER) pod internet connection), i voip radi kako spada a linksys onda radi pppoe i ostalo.
|
ja sam mislio ovako, d-link je u bridge modu, a liksys je spojen s njme preko svog wan porta i njegova je wan konekcija pppoe. ja sam htjeo upogonit wan port na siemensu, i za njegovu wan konekciju stavit staticku ip adresu koju ja koristim ko i svi ostali iz 192.168.1.0 subneta posto ja dhcp ne koristim kod sebe i spojit ga u lan port od linksysa, a lan od siemensa bacit u neki drugi subnet i na njega ustekat telefon. ako to tako ne moze da radi (ovisi sta siemes moze) onda valja d-linka izbacit i napravit siemensa da radi kao obicni modem (bridge) onda mi ne treba njegov wan port. isto tako zasto je pod bridge modom kod siemensa ima izbor za davanje ip adresa tom bridgeu tj os staticku il ces dinamicku, to me malo zbunilo?!
ako se odlucim flashat originalni firmware na njega jel imaju tu negdje postavke za vraziji ims?
Citiraj:
Autor Hackerivs
za taj ims, stvarno su bezobrazni.
ulijeću u kuće, i za one koji odbiju čeka ih zastrašivanje kako će kasnije koštati prijelazak.
ja iz nekoliko izvora imam potvrđeno da prijelazak na IMS nije obavezan niti će HT nekoga prisilno tjerati da prijeđe na IMS.
a računi se time naravno ne smanjuju nego se smanjuju troškovi HT-a
|
Posto im je investicija za silantru i njihov netphone propala, morali su je nekako iskoristit pa nas handre s tim ims-om, a samo da ne provjeravaju mac adrese i firmware mogao je asterisk fino na tome radit preko trunk porta vako preko lan portova potrosi djabe bandwitha.
lp ivan