Citiraj:
Autor MAGARAC
Tebi nece ni Maximus 4 pomoc ak te zadesi "los" procesor. Za 24/7 OC je svaka p67/z68 ploca dovoljna ili skoro svaka jer nije ploca ta koja ce limitirat takt, nego prije svega hladenje i sam proc.. Vrlo lako ce kolega na duplo jeftinijoj ploci imat brzi komp jer mu je proc zvijer.
|
To je, naravno, istina, ali (pod pretpostavkom da me neće zadesit katastrofalan primjerak procesora) isto tako, pitanje je - hlađenje čega? Hoću reći da nije samo CPU tu u igri; tu su, primjerice, i VRM-ovi koji počinju isporučivati "prljav" signal ako se pregrijavaju. Badava i Prolimatech Genesis ako voltaža na ulazu u CPU varira divlje zbog pregrijavanja elemenata bez coolera.
Možda se varam, ali upravo zbog tih stvari mi se Z68 Deluxe dopala - jer mi se čini da ima beskompromisno hlađenje popratne elektronike na ploči, uz čist raspored komponenata i prednji USB 3.0 panel.
Citiraj:
Btw. Wolewerine ako mi 2133 mema svakih 6 min ustedi 30sec, onda ce se jako brzo razlika u cijeni isplatit i reci da je samo 8% brze i 70% skuplje, nije realni prikaz stanja.
|
Ako se smijem ubaciti u raspravu, složio bih se sa Wolverineom - pa tko po čitave dane kompresira gigabajte stvari sa WinRAR-om? Platiti proizvod 70% skuplje, koji će raditi 8% brže i to prosječno 0.1% vremena zbilja niti meni nema smisla.
Benchovi su jedno, ali ne vidim kako čak i entuzijast/power user može iskoristiti u svakodnevnom radu brzinu te memorije, a da ona zaista opravda toliko veću cijenu.