View Single Post
Staro 23.06.2011., 20:18   #171
Quantum
Make it so

Quantum's Avatar

Datum registracije: May 2008
Citiraj:
Autor MAGARAC Pregled postova
Tebi nece ni Maximus 4 pomoc ak te zadesi "los" procesor. Za 24/7 OC je svaka p67/z68 ploca dovoljna ili skoro svaka jer nije ploca ta koja ce limitirat takt, nego prije svega hladenje i sam proc.. Vrlo lako ce kolega na duplo jeftinijoj ploci imat brzi komp jer mu je proc zvijer.
To je, naravno, istina, ali (pod pretpostavkom da me neće zadesit katastrofalan primjerak procesora) isto tako, pitanje je - hlađenje čega? Hoću reći da nije samo CPU tu u igri; tu su, primjerice, i VRM-ovi koji počinju isporučivati "prljav" signal ako se pregrijavaju. Badava i Prolimatech Genesis ako voltaža na ulazu u CPU varira divlje zbog pregrijavanja elemenata bez coolera.

Možda se varam, ali upravo zbog tih stvari mi se Z68 Deluxe dopala - jer mi se čini da ima beskompromisno hlađenje popratne elektronike na ploči, uz čist raspored komponenata i prednji USB 3.0 panel.

Citiraj:
Btw. Wolewerine ako mi 2133 mema svakih 6 min ustedi 30sec, onda ce se jako brzo razlika u cijeni isplatit i reci da je samo 8% brze i 70% skuplje, nije realni prikaz stanja.
Ako se smijem ubaciti u raspravu, složio bih se sa Wolverineom - pa tko po čitave dane kompresira gigabajte stvari sa WinRAR-om? Platiti proizvod 70% skuplje, koji će raditi 8% brže i to prosječno 0.1% vremena zbilja niti meni nema smisla.

Benchovi su jedno, ali ne vidim kako čak i entuzijast/power user može iskoristiti u svakodnevnom radu brzinu te memorije, a da ona zaista opravda toliko veću cijenu.