View Single Post
Staro 21.06.2011., 19:38   #2994
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Eto i moje nove kante...htio sam nešto relativno kompaktno a prozračno...te naravno nečujno. Izbor kućišta je bio najgori jer je ponuda takvih kućišta kod nas...pa blaga katastrofa...il je kućište koma ili je preskupo za moj džep. Kaj napravit u toj situaciji? Kupi Chiefa i raspali po njemu

Kućište po defaultu dolazi sa mjestom za 92mm vent straga i sprijeda što je...malo za ono što sam imao u planu ali imalo je potencijala. U ovom trenutku je sprijeda Scythe SlipStream 140mm @5V a straga Coolermaster Turbine Master 120mm @9V. Scythe je bio logičan izbor jer sa njihovim ventovima imam samo pozitivna iskustva dok je Coolermaster bio malo teži izbor zbog cijene ali je odluka pala na njega jer je na 9V nečujan (jedan od najboljih ventova koje sam imao, bez ikakvih šumova ni turbulencije) a gura najviše zraka kroz kućište. I ne...na 12V nije ni blizu 13dba kako je deklarirano. Na boku sam stavio malo gaze kao filter za prašinu, dok će sprijeda ići metalni filter čim ih u Linksu opet dobiju

Kućište je meni osvježenje nakon svih glossy i svjetlucavih kućišta kojih je tržište prepuno. Idući korak je bio disk i njegovo stišavanje pošto mi se u dosadašnjim konfama on jedini čuo. Riješio sam to kupnjom Samsung Spinpint MP4 500GB koji nije najtiši 2.5" disk koji sam imao ali ima najviše potencijala bez žrtvovanja performansi. A eliminacija šumova i vibracija je bila očigledna: prvo sam ga montirao na Scythe Bay Rafter a potom sve skupa lijepo stavio Scythe Himuro. S obzirom da je Himuro namijenjen ugradnji 3.5" diskova, sprijeda sam stavio malo stiropora kao dodatog eliminatora buke i da popunim slobodan prostor. Recimo da disk više nije problem što se tišine tiče .

I mali fotosession iznutra...najviše je brige bilo oko kablova jer jednostavno ih nemam kud sakrit ali mislim da je ispalo ok:

Sa kantom sa poprilično zadovoljan s obzirom na cijenu koju sam uložio i krajnji rezultat koji sam dobio. Proc se iz prve i bez beda otključao na X4 B55 i držim ga na 3.6GHz bez dizanja voltaže što mi je bitno pošto su ventovi @5V.

Temperature:

CPU : 35 - 55
VGA: 40 - 60
HDD: 28 - 33

S tim da proc fino ide...par bencheva @4GHz:

Max stabilni OC:

Brijem da uz bolje hlađenje bi išlo i iznad...Nije loše za proc za 600kn

Zadnje izmijenjeno od: tomek@vz. 21.06.2011. u 19:52.
tomek@vz je offline   Reply With Quote