View Single Post
Staro 16.06.2011., 10:46   #1044
ninojoj
Registered User

Datum registracije: Aug 2005
MaxTV preko WLAN-a

Ok, pročitao sam tonu threadova o potonjoj temi.

Uspio sam spojiti, i radi, naravno, uz trzanje. Spojio sam UTP-om iz routera na laptop(koji stoji do routera), i laptopom šaljem Wi-Fiem (posebnim WiFi adapterom, ne onim u laptopu) signal kompu kat niže. Na svakom WiFi adapteru su kantene, signal je punokrvan, excellent 54mbps ad-hoc.

Gledam sadržaj na laptopu preko Remote Desktop Connection. Oba kompa su Win7. Pretpostavljam da Rem. Desk. Conn. nije usko grlo.
Slika "trza", skoro pa da je gledljiva. Ali nije. Što mi je činiti?
Razmišljao sam i o sljedećem (o tome se već govorilo na forumima ali nije to nitko zapravo učinio):

Iz IPTV izlaza od routera UTP kablom spojiti na neki AP #1(bridge mode pretpostavljam), bežično to prevesti do drugog(client mode?) AP-a #2 na katu niže i iz njega opet UTP-om do kompa. Access pointovi #1 i #2 po mom mišljenju moraju bit N standarda. Ne pretjerano skupi, oko 150Mbps bandwith, koji ionako ovdje nije ključan, već stabilnost (54mbps je itekako dovoljna propusnost). Hoće li to pomoći? Da ih ne kupujem bezveze.
Naravno po toj teoriji onda bi radili i 802.11n adapteri (za kompove),ali, kad bi već išao u investiciju, rađe bi da laptop ostane slobodan, tj. da mi nije on potreban za gledanje.

Što vi mislite?