Sve ti je spomenuto u
prvom postu. Predodjba mog
Boxy modela, kao pitomog pomocnika u prikazanim situacijama je u najmanju ruku lazno oglasavanje.
Kad bi
djechko pored susjeda ujutro (ne daj boze za vikend) duvao gume svom tutachu prije 13h... dobrosusjedski odnosi bi svakako bili stavljeni na test.
Teta koja na lojtrici veselo prasi lampu/rolete... Kad se boxy pocne otimati i bukom hipnotizirati sve oko sebe, jako tesko bi tako "studiozno" pokrivala sve dijelove i kretala se opusteno, dok ispuhuje bez slusalica na glavi.
U biti to je sve ABAC dizajn koji samo mijenja za trzista naljepnice. No sam tvorac ga vise uopce nema u katalogu ponude i cini se da je na pomolu neka zamjena.
Superboxy kojeg spominjes, po svemu izgleda jednako kao i Boxy. Jednako skriva specifikaciju buke koju generira, sto bas i nije indikacija velikog pomaka u sluzbi tisine. No bez nekog znacajnijeg redizajna, tome jednostavno nema gabaritazu.
Za neku uobicajnenu praksu utisavanja (kabinet/prostor akusticnog odvajanja) ova plasticna igracka jednostavno nema resursa, a jos manje blagoslova izborom materijala.
Ako zelis iste gabarite za stan i za spremiti u ormar, onda su ti (takodjer spomenut) modelarski 'Airbrush' modeli najbolji odabir. Koliko sam vidio, vecina je bukom (ispod 50-tak dB) na razini normalnog govora humanoida, ili pozadinskih zvukova prometa kroz prozor (osrednja izolacija). Moras dodati koju stotku vise, ali mir i spokoj su zagarantirani tipom kompresora.
Da ne bude zabune, uopce time nisam bacio Boxy ili Super mu bracu van upotrebe. Meni je i dalje super koristan jednom ili koji put godisnje za ispuh stvari. Izoliram ga jedino direktno od poda, da ne prenosi direktno djuskanje i obavezno (suludo bez) stavim zastitne slusalice.
Jer kad ga upalis, imas buku teretnjaka koji upravo pristaje, ili kamioncheta koja locira parking. Susjedima ostaja jedino - uz otvoren balkon - da lociraju s koje strane uplovljava i baca sidro
Ako odes na Boxy varijantu, slusalice su jednostavno obavezna kupovina! Maloumno je boraviti uz njegovu konstantnu buku, bez adekvatne zastite. Uz sve receno, on je i dalje izvrsna spravica i odlicno radi svoj posao.
...