View Single Post
Staro 14.06.2011., 20:16   #11090
Nik
Premium
Moj komp

Nik's Avatar

Datum registracije: Mar 2003
Napokon sam sklepao sve kaj je trebalo pa vikend report iz Kuzelja slijedi:

2011-06-11 Kuželj-Kostel-B.Loka-Ajbelj-Podstene-Žaga-Kuželj

Subotnje jutro osvanulo je u maglustini, uobicajeno za ovaj kraj. Kad se magla razisla i sunce osvanulo Tajci i ja smo laganini odpedalirali 5km uzvodno do crkve Sv. Ane na jedan romantican dorucak uz prekrasan pogled na tok Kupe.
Nazad do Kuzelja, pakiranje i pravac Zaga. Tu skrecemo lijevo i uzbrdo za utvrdu Kostel. Kostel je u renoviranju pa smo utvrdu mogli gledati samo iz daljine. Steta.
Dalje nastavljamo kruzno preko B. Loke, Ajbelja sve do Podstena gdje smo se pogostili sumskim jagodama uz milozvucje sumskog potocica. Na povratku u Kuzelj radimo duzu pauzu na prekrasnoj plazi koju smo slucajno nasli jer se ne vidi s ceste, a kad malo zatopli mogao bi tu pasti i jedan kupanac .
Lijepih i ugodnih 59km (ukljucujuci i Sv. Anu).

GPS track

Slike

2011-06-12 Kostelska planinska pešpot - biciklom

Ovaj puta sam odlucio umjesto cestom, potegnuti poprecki planinarskim putom do Potoka. Dosta mi je ceste od dan ranije.
Naravno da mi je palo na pamet kako bi mi se lako moglo dogoditi da do Potoka guram i nosim bajk, a najmanje se vozim. Na svu srecu to se nije dogodilo, ali je guranja i nosenja uzbrdo po kojzjoj stazi bilo sasvim dovoljno. Na nekim mjestima sam se pitao sto je meni ovo trebalo, ali kad je krenuo spust sve sam zaboravio - vrijedi svake kaplje znoja .
Od Potoka cestom, pa makadamom standardno do vrsnog dijela gdje je potrebno cca 7min uprtiti bajk na ledja i ispenjati se do vrha.
Kratak odmor, nosenje bajka do Kuzeljskog okna, i jos nesto sitno ispod i onda rapsodija spusta duga 20ak minuta.
Svaki puta sve vise gustam u ovom spustu niz stenu.
Malo sam se poigrao s novom GoPro kamerom, rezultat je par linkova nize.

I secer na kraju. Vjerovali ili ne, sa sebe sam skinuo, ni vise ni manje nego 31 krpelja.
Inace, stena je drzala i prijasnji rekord ...mislim da je bio oko 17...tako da tko misli gore, nek se ne cudi malenim bestijama.

GPS track

Slike

Filmic

Zadnje izmijenjeno od: Nik. 14.06.2011. u 21:37.
Nik je offline   Reply With Quote