Evo jedan konkretan prilog temi
Nabavio Monitor Audio B2 zvučnike.
Spojio sam ih na ono malo Scythe pojačalce iz Linksa (SDA35-1000).
Spojeni su na Audigy karticu i zvuči bolje od moje stare Aiwa linije definitivno.
Pojačalo radi odlično. Držim ga pojačano na negdje 60% snage, a sa kompa upravljam jačinom zvuka. Trenutno mi je volume na oko 70% i cijela soba je ispunjena jakim zvukom. Više od toga i stol bi mi se tresao dosta.
Dakle, tih 2x10W nije uopće malo.
Što se kvalitete zvuka tiče, očekivao sam ovako nešto. Zvuk je manje "savršen" što je logičan razvoj događaja. Na prijašnjim zvučnicima je bio mutan i davao je iluziju kompletnosti. Sada se čuju odvojeni instrumenti, greške, šumovi pa čak povremeno i naznake clipinga u liveovima.
Znao sad da će tako biti jer imam malo i staža u svirkama live, i sjećam se trenutka kad sam s bijednih pojačala prešao na pravo pojačalo od par tisuća kuna, kako me trema uhvatila.
Odjednom se čula svaka greška, middleovi više nisu bili zamuljani, bas više nije bio izražajan. Tako da thumbs up meni za promjenu
Još ću probat obaviti ovaj bi-wire, možda još dobijem na kvaliteti. Ovako na prvu mi se čini da je treble dosta naglašen (iako je bas jak i pristuan). Ali to je vjerojatno šok nakon prelaska s bassaste linije.