View Single Post
Staro 14.06.2011., 11:25   #11073
murina
Premium
Moj komp

murina's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Imaš WTB u DSG-u, a navodno bi ih trebao moći i isprobati. Specialized u Protei.

Moram se ispričati svojoj vilici kad sam rekao da je Tora bolja po malim neravninama. Problem je bio samo u Marzovom manualu koji nema veze s mozgom. Slučajno sam na mtbr forumu naletio na nekog Marz tehničara koji ima istu vilicu i dao je potpuno drugačije upute za pumpanje. Isprobao i potpuno druga vilica.

Da nebi bio potpuno oduševljen, jučer je poslije jednog dropa ispao čep za TST i kompresiju Sreća, čuo sam kako je udrio u ramu, pa sam se zaustavio i uspio ga naći. Poštedilo me glupog troška.

Citiraj:
Autor Marzocchi Tech Department Pregled postova
Firstly, start by adding / checking the air to the bottom air valve, the PAR chamber. What seems to work is 100-130psi. I am 185-190 and I like 120psi. Even if you are 300lbs, I wouldn't go much above 150psi.

Next add air to the top. I love 45-50 psi for moderate terrain. If it's super steep drop runs I like 55psi. My 888 ATA setting, 47 top/ 125bottom. My 55 ATA 47top/ 125psi bottom. Normal riding I use 45psi. It safe to start here.

If you are lighter use less. If your are heavier, use more.

Now if the fork is too plush, adjust the top air valve. This will stiffen up the top end of the stroke. The fork has a negative air spring that is controlled by the top pressure. It will always have a little subtleness and will never top-out.
U manualu za moju težinu stoji 117/147 PSI što je potpuna debilana.

Zadnje izmijenjeno od: murina. 14.06.2011. u 11:41.
murina je offline   Reply With Quote