Tema: F1 2011
View Single Post
Staro 13.06.2011., 16:27   #524
Franf
Premium
Moj komp

Franf's Avatar

Datum registracije: Oct 2010
Citiraj:
Autor Booger Pregled postova
DRS je uveden kako bi bilo više pretjecanja na stazi. Ne vidim što vam smeta taj DRS jer je uvođenje stvarno donijelo više pretjecanja i samim time zanimljivije utrke. Ove godine je samo jedna utrka bila dosadnjikava, sve ostale su bile u rangu jučerašnje.

Kvaka je da smiješ koristiti DRS ako je vozač ispred tebe unutar 1 sekunde, znači kako bi smanjio downforce i dobio veću krajnju brzinu i pretekao ovog ispred. Ako ga pređeš onda ga ti ne možeš više koristit već ovaj iza tebe, jasno ko dan. Naravno, možeš bit i prelagan na "triggeru", pa kasno isključit DRS i izletit ravno kao Weber ona dva puta kad je Šumija probao proć, jer ti je onda preslab downforce za kvalitetan prolazak zavoja.

Ja sam zadovoljan tim DRS-om, nadam se da ga neće isključivat već na svakoj stazi stavit dvije DRS zone kao što je jučer bio slučaj.
Ok hvala na pojašnenju... Malo sam proučio tehnologiju i koncept i mogu napisati šta ja mislim o tome...
pošto nisam pratio F1 aktivno već dvije tri godine mislim da mogu biti objektivan...(ne navijam za nikog osim možda malo sentimentalnih osječaja prema Michaelu)

DRS donosi više pretjecanja, ali pretječu samo oni koji su ionako brži poprilično... ne postoji ama baš nikakva mogučnost zadržavanaj vozača iza sebe dulje od jednog kruga...
IMHO ta tehnologija donosi prednost onima koji ionako imaju prednost i još će dodatno povečati vremena zaostataka sporih...
možda da može i ovaj ispred koristiti to, ali uvesti pravilo da se može koristiti samo jednom u tri kruga ili tako nešto pa da uvede neizvjesnost jer ne znaš dal će ovaj ispred tebe pritisnuti to ili neće...

Ne kažem da je loša tehnologija ali je ubila pojam taktičkog odlaska u boks, zadržavanja protivnika za sobom itd...
valjda oni znaju šta rade, možda još malo porihtavanja, kad, tko, gdje....