Citiraj:
Autor IcyTexx
Super za Epson! Imaju jednak broj mlaznica za crnu, 90 ako se ne varam, a SX218 ima puno manje za boju, dok SX415 ima 90 za boju. Ali negdje sam u reviewu procitao da su isprintali 50-tak papira vise na SX415, ne znam zasto. Kaze na internetu da ima manji droplet size, ako to utjece na nesto?
|
Mislim da je onda SX 415 bolji odabir.
Zašto?
Zato jer ukoliko radite fotografije ili primarno grafiku ili vam je na neki način na dokumentu zastupljena boja onda printer cijeli dokument u draiveru deklarira u kolor modu. Dok ukoliko primarno štampate B&W tekst onda driver printeru generira kod u B&W modu. Drugim riječima to znači da u tom slučaju oba printera rede dsa 90 Black mlaznica i tada je SX 218 jednako brz kao i SX 415.
Međutim u kolor modu SX 218 bez obzirom što dominira tekst je osjetrno sporiji jer i za tekst i za boju koriste se 27(?) mlaznica.
Zašto?
Jer kad printer uzme jedan kist onda istom širinom kista farba cijelu stranicu. Draiver ne može sad malo farbati sa 27(?) pa malo sa 90(?) širinom.
Jasno?
E sads zašto je to bitno? Bitno je zbog toga jer ukoliko u takav printer stavite zamjenske tinte i neko vrijeme štampate primarno takve kolor predloške gdje se koristi kist širine 27 onda znači da vam vaš printer cijelo to vrijeme nije koristio 90- 27(?) mlaznica. To vam dođe jednako kao da ste ukinuli te mlaznice i stavili ih par mjeseci na policu.
I sad kad ih nakon kojeg mjeseca skinete sa police onda kukaj i plači i zapomaga. Probate odšampati full B&W tekst u onom Text modu, a ono na papru ispada Afriča zebra.
Jasno?
I onda takav Epson ide obično u kantu za smeće.
Jeli sada jasno zašto je SX 415 bolji odabir.