View Single Post
Staro 09.06.2011., 10:47   #463
morbid_angel
Premium
Moj komp

Datum registracije: Jun 2008
Citiraj:
Autor McG Pregled postova
iMac, Mac Mini, MacBook, iPhone, 2x iPad 2, Apple Cinema Display i pripadajuća periferija s okusom jabuke. Samo jedan u moru primjera kad "ljubav" prema brandu ide u neviđene ekstreme.
Jedan jedini korisnik, a nije Apple zaposlenik i ne bavi se nečim kaj iziskuje potrebu za tolkom količinom (redudantnog) hardvera.
Jedno je kupovati hardver, jer ti treba ili imaš mogućnosti, a sasvim drugo je upijati svaku Jobsovu riječ.
Ovo je bolest

Nemam niš protiv apple-a, znate kak se veli - svaka roba ima svojeg kupca. Sam posjedujem neke njihove proizvode (macbook pro i iPhone), i po meni od apple-a se uzimaju samo 3 stvari > iMac, MacBook Pro i iPhone. iMac zbog 27" ekrana i nedostatak kablovinja, MacBook Pro zbog kvalitete izrade, a iPhone > pa, kako koristim smatrphone već 8-9 godina, i isprva mi se gadio kad sam ga uzimao - na kraju mi je ispao... taman. Ima sve što mi treba, i sve radi kak se spada. I nikaj nije usporeno. Mac Pro je druga priča, i osim za neke extra studije koji moraju imati baš to je - bacanje novaca. Mac mini i apple tv... Mac mini je višak, apple tv bu bil dobar nakon 4. verzije - po mojim očekivanjima.

Sam WWDC 2011 nisam aktivno pratio, nego sam na kraju pročitao koje novine donosi iOS5 i OS X Lion, jer me ne zanima tko-je-što-imao-prije-koga, nego koje novosti apple donosi za iPhone, te se nadam da sa iOS peticom nebum trebal jailbreakati mobitel, jer bez LockInfa nemrem, a petica bi trebala donesti neku svoju verziju tog... bar kolko sam ja skužio
A prepucavanja koja firma je bolja.... heh, nema najbolje, kako Windowsi ima svoje nedostatke i prednosti u odnosu na OS X, tako i on ima svojih prednosti/nedostataka na Windowse... Po meni, nema tu univerzalnog pravila koji je bolji/lošiji. Radim na oba OS-a, paralelno, i mogu priznati da mi je OS X jednostavniji za rad od windowsa, ali opet, windowsi imaju neke svoje prednosti kad ih upariš sa serverom i njegovim ad-om, a tu je i visual studio (igre ne igram... tj. igram jednu, a to je Spore koja postoji i za OS X i za Windowse). I najveća stvar koja mi nedostaje na OS X-u je Visual Studio... Ali njega ne želim vidjeti na OS X-u, pošto mi se skoro sve MS-ove aplikacije na OS X-u ruše, a ruše se isključivo njihove aplikacije, zato mi je muka koristiti RDC na OS X-u jer ponekad prikaže sliku, ponekad ne, nekad se samo zruši i tak > užas od programa!
Dodatne mogućnosti tipa AirPlay ili Remote su mi izvrsne
Napokon se mogu izvaliti u radnu sobu, i pustit si filmić sa YouTube-a, ili muziku a da se ne približavam računalu, i sva muzika mi je na "serveru" i dijeljena preko iTunes-a, pa nemoram svaki put proskenirati cijelu muziku da mi hiti u program za slušanje muzike, nego samo spojim iTunes na mrežu i odaberem library... Ta jednostavnost korištenja mi nedostaje kod Windowsa, jednostavno spojiš - i to radi!

Ista stvar vrijedi i npr. HP vs Apple, prvi je jeftiniji, ali po meni, vanjska izrada računala je ispodprosječna u odnosu na MacBook Pro, a to nisam došao na usporedbu iz dućana, nego paralelno koristim HP NW9440 (što je mobile workstation, nije neki entry poluproizvod) i MacBook Pro. Ali zato na HP sam dobio 3 godine jamstva, a za MacBook moram doplatiti još dost love za dodatnih 2 godine jamstva.

Tak da nemogu tvrditi tko je najbolji, svaki ima svoj - i +, a na korisniku je da vidi što njemu zapravo treba
A ova borba apple fan VS ms fan VS linux fan su mi uvijek bile smiješne jer svatko kaže da on najbolje zna koji je najbolji, dok mnogi (ne svi) nisu probali sva 3 OS-a. Ili su tek probali jedan od njih (npr. linux) i otkrili toplu vodu, i odmah je to OS nad svim OS-ima

Da se nadovežem na ove članke > to je urnebes kaj rade od tvrtke! Jest da im je to izvrstan marketing, i praktički drugi besplatno taj posao obave za njih (kao što vidimo iz ovog članka), ali bome se i meni prisere kad vidim na x različitih news portala Apple na prvih 5 stranica. I kad još u večernjem il čemu već zauzme pol stranice ili 2
Bemu, pa daj stavi jednu normalnu obavijest, članak, gdje opišeš sve novine koje su došle za taj uređaj i gotovo. Kaj baš moraju stavljati 1579456 različitih članaka za istu stvar, samo kaj u novom potvrde ono kaj su potvrdili u prijašnjem? I to jedan za drugim? I zašto u našim novinama članke o informatici pišu ljudi kojima je doseg informatike promijeniti screensaver na računalu? I onda još idu uspoređivati različite uređaje, koje bi po meni trebao koristiti bar dva tjedna, da vidiš prave nedostatke i prednosti? Ono što piše u prospektu, a kako se zapravo ponaša dosta često nema veze s vezom. I zašto konstantno uzdizanje iOS-a u nebesa? Glupost po meni, al et. Ljude veseli. Ljudi kupuju novine zbog tog, a to veseli novinare. I tak ukrug.

Nakon što sam se pošteno iskenjao u ovom postu (i sam mislim da jesam), idem past kolokvij!
morbid_angel je offline