Citiraj:
Autor Visage
Ali velika je nepravda reci da Apple nije imao sto pokazati i da jedno vrijeme nije i vrhunski poslovao bez Jobsa! Najbolja stvar za Mac platformu je da se makne za sva vremena iz Apple-a!
|
Daleko od toga da Apple nije imal i nema kaj za pokazati. Na prethodnim stranicma sam se osvrnul na to u iPod kontekstu. Čak je i nekad
šareni iMac danas postal sterilan, a jedina novina iz generacije u generaciju je novi Intel i AMD hardver koji pogoni Macintosh računala. Problem je u tome da su Jobsa najurili ponosno i uzdignute glave, a ubrzo nakon toga došli mu podvijena repa, tražeći da ih "izvede na pravi put". Izjednačili su firmu i brand s likom i dijelom Jobsa iz kojeg su postupno napravili tehnološku ikonu za čiju se
uvodnu riječ prilikom predstavljanja novih proizvoda i usluga, traži mjesto više. Apsolutno niti jedna druga tvrtka i osoba nije postigla iz sebe napraviti takvu atrakciju za javnost.
Dvosjekli mač, kak god da se okrene, jer u jednu ruku nemaju nikoga da s takvim entuzijazmom predstavlja nove proizvode, a s druge strane svi noviteti koje su u stanju napraviti bez uplitanja Jobsa - ostaju relativno nezapaženi. Točnije, ostaju zapaženi i cijenjeni u krugovima ljudi poput tebe, ljudi koji su zaljubljenici u takva postignuća i takav nivo tehnološkog razmišljanja. Svi ostali, nažalost, ne doživljavaju takva rješenja bez da ih Jobs pomno biranim superlativima predstavi okupljenom auditoriju.
Citiraj:
Autor Visage
Hvala da si stavio link za dokumentarac koji sam prije spomenuo. Mislio sam da se jos neko vrijeme nece pojaviti na jubiju - korisno za linkanje 
|
Dokumentarac je super, ne samo jer se bavi i Apple stranom priče, već jer je sve tri (tehnologija, moda i hrana) dosad prikazane epizode vrijedno pogledati kao cjelinu.