View Single Post
Staro 02.06.2011., 18:19   #1406
lovretta
Premium
Moj komp

Datum registracije: Dec 2006
Citiraj:
Autor domis Pregled postova
cek malo, temp ti je 70 sa namontiranim 120mm ventom? to ne stima nest...

probaj negdje zamijeniti za rev.2 verziju coolera
Jučer sam ga ponovno skidao, i iskopao negdje jako malo Zalman ZM-STG1 paste (u maloj staklenoj bočici), al zbilja JAKO malo.

Čistio sam S1 od ove šroteks paste. Nakon čiščenja nanio sam na njega ove zalman paste i prilikom razmazivanja sam primjetio da negdje otprilke na sredini površine imam dva - tri ogromna udubljenja dubine oko 1 mm dužine par mm, ko da je netko namjerno s nečim zagrebao površinu. Kupio ga tu na forumu pred ne sjećam se kol'ko godina, do nedavno je bez problema hladio X1950 PRO (iako je bila PRO, nije imala onaj digitalni VRM već regulaciju ko i GT).

Također, vidim ovdje neki članovi ne stavljaju podloške na vijke. Jasno mi je da se sa Rev.2 dobiju "debele" plastične podloške (iste ili slične takve sam vidio na Vf700), pa da imaju više efekta. Ja ovdje imam one tanke gumene, sad nekako mi se uopće ne da pokušavat micat ih iz dva razloga - skroz su tanke, a drugi je dali mogu oštetit karticu ako mi "goli" vijci idu na nju; oko ovih rupa ima dosta vodova...

E da na kraju sam ga ponovno montirao, zatezao vijke ravnomjerno sva četiri, sad mi MEMIO i Shader core ne prelaze 65 - 70 u loadu, a GPU senzor mi sad ide do 90

Kakav bi Vf700AlCu bio na ovoj kartici? Stock cooler ima VRLO ravnu i sjajnu površinu.

Također, pošto na ovom mom imam ta dva udubljenja, za to izravnat trebao bi skinit popriličan sloj površine. Onda bi trebao "u omjeru" oturpijat i krajeve nosača, samo to sve sa ručnom turpijom mi djeluje kao ne baš precizan posao...
lovretta je offline   Reply With Quote