View Single Post
Staro 02.06.2011., 13:02   #315
RSV Factory
Premium
Moj komp

RSV Factory's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor Perki Pregled postova
Zafrkavaš, jel'da?

Witcher 2 definitivno nije "klasični" RPG, nije open world, niti želi biti, i nije naporan kao što neki D&D-ovi znaju biti. Nitko ovdje ne stoji ko stup s uskličnikom iznad glave i čeka da me pošalje po kravlji brabonjak.
Priča je ovdje kompaktnija i konzistentnije ispričana nego u prvom dijelu, zato se možda i čini da je linearnija, ali daleko od toga. Side questovi su upravo genijalno riješeni, baš zato jer ne djeluju tako. Nema ih puno, ali nema niti jednog banalnog, svi se rješavanju u nekoliko koraka, a dosta ih se barem malo veže na glavni tijek radnje. Nisu ovdje samo za "bildanje" lika, imaju neki smisao i logiku. Čak i mini igre (obaranje ruku, birtijska šora) nisu u svakom poglavlju izvedene na isti način, makar jesu malo dosadnjikave same po sebi.
Znalo mi se dogoditi da toliko uživim u igru da propustim par levela. Igram je drugi put, i nemam pojma koji sam level bio na kraju prvog igranja.

Dodali su dosta opreme i oružja, pa onda i taj crafting, ali kad malo bolje pogledam, možda svega toga ima i malo previše, pogotovo u kombinaciji sa ograničenim inventarom. Dosta se vremena izgubi na traženje sirovina, kupoprodaju, tako da malo razbija ritam. Knjiga nema valjda ni desetina k'o u prvom dijelu, ali je dosta toga bitno za pročitati za sveobuhvatno razumijevanje priče.

Ima stvari su me prilično naživcirale, ali mahom su tehničke prirode (targeting za vrijeme i poslije borbe, prolazak kroz vrata, i sl.), ali nikakav show-stopper ili deal-breaker. Sistem borbe kao takav je izvrstan, djeluje možda preteško, ali zapravo traži od igrača da borbi i pripremi za istu posveti malo više od kažiprsta.

Kraj je takav kakav je, makar je očito da to zapravo i nije (kraj). I prije izlaska igre su najavili DLC-ove, pa čak i ekspanziju.
Cool tekst Perki. Za Two Worlds 2, hmm... inače sam ovaj tekst "review" iz vidno razočaranog stanja, impulzivno i u afektu pisal kad sam završil Witchera (vidiš da nisam baš pravi forumaš po postovima hehe) pa reko idem malo "kenjati" i istovariti kaj me muči i olakšati dušu hehe - stvar funkcionira). Two Worlds 2 mi je dobar, malo je bledunjavi i bez energije, al dobra mi je igra i inače sam tip koji preferira open world rpgove (ili bilo koje igre koja je open world for that matter) i odma mi je to veliki plus i pogledam kroz prste na puno stvari ako je open world. No, da sad ne uspoređujem Two Worlds 2 vs. Witcher al tu su mi negde. Od jedinice niti blizu. Al evo sigurno mi je je Two Worlds 1 bolji od Witchera 2 hehe. Uglavnom, spominjal si combat, ne radi se o tome da je teški nego je prekrut i nije reaktivan, teško neku strategiju mogu prodati, tj. obrana da ne govorim da nema smisla ako mu parryijam z mačom zakaj bi zgubil health? nema to smisla. Ona borba z "mountain of meat" (da ne spojlam) je totalno bezvezna. Mislim odigral sam miljon RPG-a i govorim čisto kaj ja smatram da je dobra borba po mojem a to je da mogu graditi strategiju. Ne velim ja da oću akcijsku igru di klikčem levu tipku miša i čekam da lik umre. Ne, super mi je da se kotrlja, dodga i tak dalje, al on sam po sebi je kruti i spori (evo npr. u TW2 je lik brzi i super mi je kak kosti pokaju dok sečem z polearm - swordovi ne valjaju u TW2). Tak da mi je combat ništ posebno i nebrem counter attackati kak hoću i općenito se nebrem braniti jer parry nema smisla. Ok imam quen al presporo ga casta i tak. neznam, neznam... možda je u biti šema, kak bi Danny Glover rekel: "I'm getting too old for this shit"...

Peace.
RSV Factory je offline   Reply With Quote