svi prestizu alonsa koji je natankan do vrha......... koji vam je klinac, sta, samo ja sam misljenja da je monte carlo staza koja dopusta vrlo vrlo malo prestizanja?
ako mislis na U prestizanje (gdje je hamilton trknuo massu), pogledaj koliko je naletio na pasicu i dosao paralelno sa renaultom (valjda alonso je u njemu). i onda je alonso ostao van trkace staze, ovi iza svi prolaze alonsa (ponavljam - ako je on u renaultu, ako ne - isprika).
a video? vlakic, koliko je puta ponovljen? webber koji pokusava na kocenju dobiti (valjda alonsa), prvi put je preletio preko pasica, drugi put su obojica zajasila (sto bi sudeci po danasnjim pravilima bilo kaznjivo za obojicu).
tako da, kada si mi vec pokazao kako se prestize, daj mi jedno konkretno prestizanje (osim sto je renault dobio par porcija, ako je alonso - govorimo o natankanom bolidu VS barem duplo manje goriva). ako se pitas kako se sjecam svega ovoga, ne, ne sjecam se, ali se
sjeca wiki.
i da, sve se zgusnulo zbog albertsa koji je (sto se lijepo vidi na videu) zatvorio ~70% staze drito iza zavoja.
jos jednom pitam - zasto toliko sada mene uvjeravanja da serem, i da se moze prestizati? jeste vi gledali utrku u nedjelju uopce, sada sa ovakim pravilima (manje vise svi bolidi imaju jednaku tezinu, jer su svi puni goriva na pocetku pa do kraja), imaju iste gume (nema vise michelin VS bridgestone), i taktike skoro pa jednake (osim onih par koji su isli na dva zaustavljanja)? ako je ovo vrhunac koji se moze pruziti (ovaj video), ili isjecci od senne ili pojma nemam (prije xy godina), to je sve - bilo. bilo prije restrikcija (broj motora), kada si mogao tankati i mjenjati gume par puta, mogli su i cak motori biti drugaciji......... sada je sve skoro pa izjednaceno u smislu samog bolida, a bas da ce se naci odjednom jedan vozac koji je min 20% bolji od drugih, pa imati redaljku nad ostatkom bilo gdje........ ne.