Pozz ekipa,
dali itko ima iskustva sa stavljanjem S1
rev.1 na
Sapphire HD4850)?
Ja sam sebi namontirao bez problema, nisam još stavio ježiće na memoriju, čekam da mi stigne nekakava termalna dvostruka ljepljiva traka.
Onaj cooler kraj gpu-a (vrm pretpostavljam) nisam dirao. Rev.1 malo više strši mimo kartice (uzdužno). Također 120mm Zalman montiran gore, reguliran preko matične.
Problem koji imam je MemIO temperatura, penje mi se do 90°C, to je tokom jednosatnog OCCT PSU testa, dakle 100% GPU load (cijelo vrijeme je ~90). (GPU-Z log)
Temp GPU-a je 70° najviše, varira između 65 - 70. GPU Idle je sa svim ventovima na 20% ~40°C, sa ventovima do kraja 30°.
MemIO idle je sa svim ventovima do kraja 40, na 20% ~47°C.
Nakon više upita google-u i čitanja po pce forumu, uzrok visokoj temperaturi koju očitava MemIO senzor, S1 mi ne sjedi na jezgri kako treba + pasta je neka šroteks koju sam jedinu ima pri ruci.
Dakle nova pasta AS5 (čitam isto da AS5 vodi struju, a vidim oko GPU-a puno malih kompnenti i vodova..hm hm) .
Također malo sam micao Zalmana po S1, sad sam ga pomaknuo više prema stražnjoj strani kartice, i sad imam gore navedene temperature u 100% load-u. Prije su sve bile 3°C manja.
Dali bi poliranje S1 moglo šta doprinijeti?
Isto tako onako odokativno mi se čini da je nosač rev.1 ima malo više krajeve, one "nožice" u koje ulazi vijak - viši možda 1mm od onih na stock sapphire cooleru.