Citiraj:
Autor Ico2005
Kad već kukam, evo jedne priče: prije jedno pola godine desio se kvar na centrali, sve je bilo mrtvo jedno 2 sata. Do tada sam imao jako dobru paricu (rođo u HT-u na srednje visokom položaju sredio prije nego sam prešao na Optimu, sad me sramota zvat ga ponovo) gdje je max brzina bila oko 20 mbit i SNR je bio dosta visok (ne sjećam se sada točno koliko). Uglavnom, linija je bila odlična. Od tog kvara mi je SNR 6.1 kad pada kiša do 6.5 kad je suho, ni milimetra više. Maximalna brzina linije je oko 10 mbit, a uz OptiTV je sve "zaključano" na 9 mbit (pa ti koristi Blast kojeg više ni nema). Ne mogu se požaliti, sve radi besprijekorno osim ovog dr*anja ujutro kad se pije kava i kad sam sav živčan. No, primjetio sam da kod resetiranja modema i kod prvog očitanja vrijednosti SNR skoči oko 8.5, ponekad i do 10, ali se kod slijedećeg refreshanja nakon par sekundi sva skupa spušta na tih famoznih 6.5. Sad samo ne znam da li je to namjerno gušenje linije (a čini mi se da jeste) kako bi se rušila ukupna brzina. Da ne govorim kako je bilo lijepo vući nešto sa RS-a sa tim brzinama...
|
To je sve u centrali, ja znam dok sam bio na t-komu da sam imo spajanja onolko kolko je mjesec trajo, cim sam tu doso 2-3 puta najamanje veza pukla na dan, isto tako snr je bio oko 6-6,5 max, onda mi 1 mjesec nije radio optitv kak treba, tehnicar je dolazio 3 tjedna i onda kad je doso nije se najavio a lijepo sam naglasio dok je ovaj piso zalbu ili kak se vec to god zove da mi se najavi prije dolaska.
Onda sam popizdeo i zivko par puta na dan kad ce dojt tehnicar, zast ovo ne radi itd.
Snr su mi popravili s 6 na 8,5 najmanje do 11,5, trenutno je 9,7db down, a up je 17db, veza puca kako i treba, jednom na dan posto mi router nije u bridge modu, tv radi sad kako treba, ali jedno me muci jos, ping je prije bio prema carnetu ili dns serveru od optime 6-9ms-a dok su to sve slozili sad je 19-21ms-a, a prema sloveniji je oko 30-33ms-a dok je bio 20-22ms-a, vjerujem da bi se i to dalo slozit, al prave se glupi kad ih pitam za to, seru da se ping poveco zbog porasta adsl korisnika, vjerujem da i to mozda ima kakve veze, al ak je pola godine tak bilo kak se promjenilo u 1 danu?